Dolar 32,3423
Euro 35,1164
Altın 2.307,30
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 10°C
Az Bulutlu
Erzurum
10°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C

KÖYLÜNÜN TRAKTÖRÜNE HACİZ GELMEYECEK

KÖYLÜNÜN TRAKTÖRÜNE HACİZ GELMEYECEK
9 Haziran 2021 10:34

GENEL Başkanı Ali Babacan’dan aldığı işaretle ilçe ilçe dolaşarak partilerinin tarım eylem planını köylüye, çiftçiye anlatmaya başlayan DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, “Çaresizlik içinde kıvranan çiftçimize, köylümüze, üreticimize sayın Genel Başkanımız’ın açıkladığı eylem planı umut verdi, yüz güldürdü. Bizim iktidarımızda köylünün, çiftçinin, üreticinin traktörüne, toprağına, ürününe haciz gelmeyecek” dedi.

Partisinin tarım eylem planını, Adana’da kamuoyu ile paylaşan DEVA Partisi İl Başkanı Ali Babacan’ın, açıklamaları, hedefleri ve stratejik hamleleriyle özellikle tarım kesiminde, çiftçi ve köylünün üzerinde olumlu bir tesir oluşturduğunu, daha açıklama olur olmaz vatandaştan olumlu geri dönüşümler aldıklarını belirten Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, “Ortada henüz bir seçim yok. Ama seçimin ayak sesleri duyulmaya başladı. İktidar yakım bir gelecekte seçmenin önüne sandığı koymak zorunda kalacak. Gezdiğimiz, gittiğimiz her yerde vatandaşta aynı beklenti var” diye konuştu.

GEREKLİ MESAJLARI ALDIK

Genel Başkanı ali Babacan’ın açıklamalarını televizyonlardan can kuşağı ile dinlediklerini ve gerekli mesajları aldıklarını belirten Vahit Bingöl, “Zaten hazırlanan eylem planının ayrıntıları kamuoyuna açıklanmadan önce bize ulaştırılmıştı” hatırlatması yaptı. Planın sıkıntıda olan, çaresizlik içinde kıvranan üreticiye, çiftçiye, köylüye “ilaç” gibi geleceğini belirten Bingöl, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“KARARLI, ÇOK DA İSTEKLİYİZ!”

“- Adımız bu nedenle DEVA. Sadece tarım alanında değil, ticari, iktisadi ve sosyal alanlarda, eğitimde, sağlıkta ne yapacağımız, iktidar olmamız halinde neşteri nerelere, nasıl vuracağımız en ince ayrıntısına kadar belirlenmiş durumda. Adana’dan yükselen ses de, bu konuda ne kadar kararlı, istekli ve hazır olduğumuzu herkese gösterdi. Biz Erzurum Teşkilatları olarak sanki yarın seçim olacakmış gibi dur durak bilmeden çalışıyoruz. Sayın Babacan’ın Adana’dan verdiği mesaj, bize, teşkilatlarımıza işaret fişeği gibi geldi. Bundan böyle kırsal alana yayılacak, tarlasında, toprağında ekmek mücadelesi veren insanımıza yalnız olmadıklarını hissettirecek ve tarım eylem planımızda yer alan konuları anlatacağız.”

İŞTA SATIRBAŞLARINDAN BİR DEMET

Toplamda 56 maddelik tarım eylem planı içinde son derece önemli konular bulunduğuna da işaret eden Bingöl, “Sayın Genel Başkanımız’ın ifadesiyle emaneti almaya hazır olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesinde yarar var” dedi, daha sonra eylem planında yer alan maddelerin bazılarını şöyle sıraladı:

“- Çiftçimizin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçinin toprağına, traktörüne haciz gelmeyecek, üretim aksamayacak. Çiftçimizin kullandığı mazotun ÖTV’sini çiftçimize geri iade edeceğiz. Çiftçimizin kullandığı gübrenin maliyetinin yarısını, yüzde 50’sini, destek olarak kendisine vereceğiz. Elektriği, çiftçiye özel tarifeyle, daha ucuza sağlayacağız. Tarım desteklerini, üretimin yapılacağı dönemin başında açıklayacağız ve aynı yıl içinde destek ödemelerini gerçekleştireceğiz. Çiftçimizin kalkınması için; tarımda ithalatı değil, içeride üretimi destekleyeceğiz. Sözleşmeli tarımın yasal altyapısını güçlendirip, üretici sanayici iş birliğini etkin hale getireceğiz. Tarım liselerini tekrar açacağız. Küçük üreticinin pazarlama problemlerini çözeceğiz. Özellikle ihtiyaç fazlası ürünlerde ihracatı destekleyecek, keyfi ihracat yasaklarına son vereceğiz. Başta tohum olmak üzere, dışa bağımlılığı azaltacağız. Tarım sigortası kapsamını genişleterek çiftçilerimizi risklere karşı koruyacağız. Kuraklığın neden olduğu tahribatı önlemek amacıyla; tarımsal sulama yatırımlarını hızla tamamlayacağız. Kapalı devre, yağmurlama ve damlama sulamayı hızla yaygınlaştıracağız.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.