Dolar 32,4964
Euro 34,8120
Altın 2.476,57
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

“KÜLTÜR YOLU”NA DÖRT DÜKKAN!

“KÜLTÜR YOLU”NA DÖRT DÜKKAN!
26 Nisan 2021 15:45 | Son Güncellenme: 26 Nisan 2021 17:11

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından sürdürülen ve yapılan değişikliklerle yapımı “yap-boz tahtası”na dönen Kültür Yolu Projesi’nde dükkan yapmak amacıyla başlatılan çalışmalar, “Kale’nin önüne yeniden kale yapıyorlar” eleştirilerini beraberinde getirirken, özellikle o bölgede önceki yıllarda işyeri sahibi bulunan insanlara, “Dükkanlarımız hangi gerekçeyle elimizden alındı, herkes biliyor. Şimdi mülklerimizin yerine yeni dükkan yapıyorlar. Bizim suçumuz, günahımız neydi” de dedirtiyor.

MAĞDURLAR OLUŞTU

Erzurum Kalesi’nin çevresini açmak amacıyla “Kültür Yolu” adı altında, önceki yıllarda, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler zamanında başlatılan ve üç etaptan oluşacağı bildirilen projenin ikinci etabına, 6 metre 40 santim yüksekliğinde, sözleşme bedeli 11 milyon 506 bin liradan iki katlı 4 dükkan ilave edildi.

Kale’nin görüntüsünü keseceği, başlatılan inşaat çalışmasından da belli olan dükkanlar, o bölgede önceden işyerleri bulunan mülk sahiplerini, “kamulaştırma mağduru” durumuna soktu. Büyükşehir ile mahkemelik olan vatandaşlar, “Park yapacağız denilerek elimizden yok pahasına alınan mülklerimizin yerine yaptıkları dükkanları kim bilir kaça ihale edecekler! Normalde o dükkanlar bizim hakkımız ve biz hakkımızı istiyoruz” dediler.

 

ÇOK DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Yapımı uzun zamandan beri devam eden projede yığınla değişikliğe gidilmiş, süs havuzlar su tutmamış, nikelajlı korkuluklar ahşaplarıyla değiştirilmiş, sulama sistemiyle yeşil alan yerine oturma yerleri ve banklar sulanmış, görme engelliler için düzenlenen yolların sarı renkli zeminleri parçalanmış, park lambalarında değişikliğe gidilmiş, plastik çocuk oyun parkına müdahale edilmiş, bu arada çevreye görsellik katan ağaçlar da seri gece operasyonlarıyla yok edilmişti.

ÖNCEDEN NEDEN DÜŞÜNÜLMEDİ

Sadece Cumhuriyet Caddesi’ne bakan kısımda değil, yıkılan Ömer Duygun İlkokulu’nun binasının yerinde de dükkan yaptırıldığını bilen, gören vatandaşlar, “Proje en başından eli, ayağı düzgün şekilde yapılsaydı da, bu tür müdahaleler olmasa, iğreti yapılar ortaya çıkmasaydı olmaz mıydı? O parkta küçük kafeler, butik işyerleri, insanların ihtiyaçlarını gidereceği sosyal donatılar olmalıydı. Bu işler de en baştan planlanmalı ve o plan dahilinde çalışmalar yürütülmeliydi. O vakit Erzurum Kalesi’nin önü de çirkin yapılaşmayla kesilmemiş olurdu” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.