Dolar 32,5390
Euro 34,8298
Altın 2.430,02
BİST 9.717,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

KURAKLIK, KÖYLÜNÜN BELİNİ BÜKTÜ

KURAKLIK, KÖYLÜNÜN BELİNİ BÜKTÜ
2 Temmuz 2017 10:19

BU yıl sezon başlarında, tarlaya tohumun ekildiği dönemlerde yaşanan şiddetli soğuklar ve peşinden gelen kuraklık ile birlikte ortaya çıkan çöl sıcakları, sadece köylünün kafasını karıştırmadı, toprağı ve ekili alanları da perişan etti.

Tarlaya tohum ekildikten sonra havaların soğumasının ürünün büyümesini olumsuz yönde etkilediğini belirten köylüler, “Bu yıl beklediğimiz yağış da tarlaya düşmeyince, güz gelmeden ürün sarardı, başak bile oluşturamadı” diye yakındılar.

Ekili alanların, sanki güz mevsimiymiş gibi sarardığını belirten köylüler, “Bu yıl ürün bizim için hayal oldu” dedi, sözlerini şöyle sürdürdüler:

“- Gün dönümünden önce yağmur yağması için çok dua ettik, ama olmadı, beklediğimiz yağmur yağmadı. Hal böyle olunca da ekin büyümedi, başak tutmadan sarardı. dikkat edin dağlar bile birkaç günde yeşilden sarıya döndü. Havalar giderek ısınıyor. Çöl sıcakları sadece insanları değil, tarladaki ürünü de kavuracak. Bu yıl hem bizim açımızdan, hem ülke açısından çok zor geçecek. Yaramızı devlet nasıl saracak, ya da saracak mı, bilmiyoruz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.