Dolar 32,4729
Euro 34,9500
Altın 2.436,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 22°C

KÜTÜHANE YAPACAKLAR, YER BULAMIYORLAR!

KÜTÜHANE YAPACAKLAR, YER BULAMIYORLAR!
13 Kasım 2016 17:14

46-cls

DAP İdaresi ve Erzurum Teknik Üniversitesi işbirliğiyle “DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda, Erzurum’a özel bir kütüphane projesi yapılması için harekete geçildiği, ancak geçen süreçte DAP İdaresi’ne şimdiye kadar yer bildirilmediğinden, böylesi önemli projeye start verilemediği anlatıldı.

DAP İdaresi’ne ait Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Erzurum İli Okuma Kültürü Araştırması Çalıştayı”na ETÜ, Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi temsilcileri, Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ve ilçelerden gelen kütüphane temsilcileri ile davetliler katıldı.

OKUMA KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, kalkınmanın temelini okuma kültürünün oluşturduğuna inandıklarını belirterek, “Dünyadaki mevcut örnekler, buna işaret etmektedir. Biz de, mevcut örneklerden yola çıkarak, bir yandan bölgedeki fiziki ve ekonomik yatırımlarımızı sürdürecek, diğer yandan da okuma kültürünü geliştirerek, kalkınmayı sürdürülebilir hale getireceğiz” dedi.

Demir, daha sonra şöyle devam etti:

14 İLDE 86 KÜTÜPHANE AÇILACAK

“-İdare olarak, okuma kültürünü, tek başına bir faaliyet veya etkinlik gibi değil, bir ekosistem mantığıyla geliştirmek istiyoruz. Bu yılın sonuna kadar 14 ilimizde 86 adet semt kütüphanesi kurmuş olacağız. Müftülüklere, belediyelere, il özel idarelerine ve kaymakamlıklara sağladığımız finansman desteği ile içlerinde oyun alanlarından mutfaklara, anneler için bebek emzirme odalarından, uyutma odalarına ve bilgisayar sınıflarına varıncaya kadar çeşitli bölümlerin bulunacağı canlı kütüphaneler oluşturuyoruz. Ayrıca, Erzurum, Van ve Malatya’da önümüzdeki 3 yıl içerisinde 1’er adet kent kütüphanesi kurma gayretimiz var.”

VALİLİK İLE PROTOKOL İMZALADIK AMA!

Şehrin kalbinde, en işlek yerinde, mimarisi ve içerisindeki üniteleri ile sürekli yaşayan, herkesin gitmeye ve içeride kalmaya heves edeceği, İslam medeniyetinin izlerini taşıyacak kent kütüphanesi için bir yıl önce Erzurum Valiliği ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Adnan Demir, “Ancak yer tespiti konusundaki çalışmalar henüz sonuçlanmadığı için, projeye başlayamadık. Sayın Valimiz, yeniden süreci hızlandırma gayretinde. 2017 yılı içerisinde bu projeyi başlatmayı çok istiyoruz. Amacımız, DAP Bölgesini Türkiye’nin en çok okuyan Bölgesi yapmak” dedi.

YENİLİKÇİ, AKTİF BİR MODEL OLUŞTURACAĞIZ

Çalıştaya ilişkin bilgilendirme konuşması yapan DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler ise, kendilerini Okuma Eylem Planı yapmaya zorlayan nedenleri sıraladı.

Eğitim sektörüne yapılan yatırımların, yıllara göre on kat büyümesine rağmen beklenen sonucun alınamamasına işaret eden Güler, “Sıkıntımız para değil. Paradan çok farklı problemlerimiz var. Fikir üremiyoruz. Yani insan kaynağı niteliğini iyileştirmemiz lazım. Pasif olmayan, yenilikçi, aktif bir model istiyoruz. DAP İdaresi olarak yenilikçi projelere hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından ETÜ Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Daştan, ‘DAP Bölgesi Okuma Eylem Plan Projesi Erzurum İli Okuma Kültürü Araştırması’ sonuçları hakkında sunum yaptı.

Sunumun ardından çalışma grupları oluşturuldu.erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.