Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

MÜKELLEFE BİR DE BİZ Mİ VURMALIYIZ?

MÜKELLEFE BİR DE BİZ Mİ VURMALIYIZ?
4 Mart 2017 12:18

ERZURUM‘da düzenlenen defterdarlar toplantısında, ilk defa defterdarlık koltuğuna oturan maliye yöneticilerine masjalar veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Yeni dönemde gözü kapalı denetimler yapmayacak, mükellefi baştan suçlu kabul etmeyeceğiz dedi ve ekledi: “Sizden yüksek yüksek yini binalar değil, kaliteli hizmet bekliyorum!”

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Snow Dora Otel’de 2 gün sürecek toplantıya katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 22 deftardarın ilk defa bu göreve atandığına işaret etti ve tavsiyede bulunurken, şöyle dedi:

“Unutmayın çok önemli bir koltuğa oturdunuz. Mutlaka güzel işler yapın. Sakın eski alışkanlıklara katılmayın. Sizden yeni ve yüksek binalar değil hizmet, yatırım, üretim ve itharacata destek istiyorum. Sizi bana böyle anlatsınlar.”

Bundan böyle mükellefler ile saygıya ve güvene dayanan bir iş ortaklığı geliştireceklerini ifade eden Ağbal, şunları söyledi:

MÜKELLEFİN ELİNDEN TUTMAMIZ LAZIM

“Biz onların karlarının ortağıyız, zararlarının ortağı değil miyiz? Zarar ederken zor dönemde bir de biz mi vuracağız? Zor gününde mükellefin elinden tutmamız, yardımcı olmamız lazım. Kendimizi mükellefin yerine koyacağız. Onları anlayıp zorluklarını bileceğiz. Maliyenin gülen yüzünü en önce mükellefe göstereceğiz. Mükellefle ilgili farklı kaynaklardan farklı bilgelere erişebilir, risk analizi yapabilir ve mükellefi denetime alabiliriz. Ama artık geldiğimiz noktada mükellefle karşılıklı güveni artıracak, saygıyı artıracak ortamı oluşturmamız lazım. Bir mükellef hakkında denetime başlamadan önce bir defa da kendisine soralım. Bulduğumuz bilgi ve bulguları kendisi yorumlasın. ‘Beyanımı düzeltmek istiyorum, vergi miktarını artırmak istiyorum’ derse kendisine teşekkür edeceğiz. Böylelikle kendi rızasıyla vergiye katılmış olur. Buldugumiz bilgi ve bulular son derece basit izah edilebilir açıklanabilir bilgilerdir o zaman boştan yere vergi denetimine almamış oluruz. Bundan sonra gözümüz kapalı denetim olmayacak. Gözümüz kapalı mükellefi baştan suçlama tavrımız olmayacak. Her zaman anlaşma, uzlaşma yoluna gideceğiz. Mükellefin haklarını güçlendireceğiz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.