Dolar 32,4274
Euro 34,4660
Altın 2.487,54
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Açık
Erzurum
22°C
Açık
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

ŞEHİTLERİN ANILDIĞI GECEDE GÖZYAŞI SELİ…

ŞEHİTLERİN ANILDIĞI GECEDE GÖZYAŞI SELİ…
27 Mart 2019 07:37 | Son Güncellenme: 27 Mart 2019 08:51

ÜLKE savunmasında giriştikleri mücadelelerde şehit düşen Erzurumlu kahramanları, düzenlediği “Zirveden Arş-ı Alaya Dadaş Şehitleri” şiir dinletisiyle geçtiğimiz yıldan itibaren anmaya başlayan Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ümit Gergit, ikinci programında da, performansıyla yine göz doldurdu, alkış aldı, salonda duygu fırtınası yaşattı.

Çok farklı, içeriği zengin ve değişik şiir dinletilerinden bir yenisini daha gerçekleştiren Ümit Gergit’in duygu fırtınası estirdiği, 6 Erzurumlu Dadaş Şehidi’nin anıldığı gecede gözyaşları sel oldu, aktı.

Program, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül’ün yaptığı açış konuşmasıyla başladı.

Ardından sahnede, eski bir askerin kıyafetine bürünmüş hayliye Ümit Gergit belirdi. Ümit  Hoca, her şehidin özgeçmişini, asker oluşunu, yaşadıklarını ve yaşattıklarını, özel fotoğraflarını perdeye yansıtarak anlattı, anlatırken duygulandı, duygulandırdı ve sonunda ayakta alkışlandı.

Şehit yakınlarının zaman zaman hıçkırıklara boğulduğu gecenin onur konuğu Türk Silahlı Kuvvetleri adına Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu oldu. Programın sonunda sahneye davet edilen şehit yakınlarına Kur’an ve Türk Bayrağı hediye eden Hacıoğlu Paşa, bir şehit babasının elini de öperek takdir topladı.

Yaklaşık iki buçuk saat süren programda “sürpriz sanatçı” Vahit Alkır da bir ağıt seslendirdi. Geceye, farklı okullarda görev yapan öğretmenlerin seslendirdiği türkü ve ağıtlar farklılık kazandırdı. Salonda bulunan konuklara önceden dağıtılan Türk Bayrakları’nın dalgalandırılması ayrı bir hoşluk ve görsellik oluşturdu.

Geceye Vali Vekili Saadettin Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat Yatkın ile çok sayıda şehit yakını ve davetli katıldı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.