Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C

SITKI SAHİL MÜZİK ZİYAFETİ

Atatürk Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda görevli kızı Derya Eroğlu ile akademisyen ve üniversite öğrencilerinden oluşan seçkin topluluğun seslendirdiği Sıtkı Sahil besteleri beğenilerek dinlendi.

SITKI SAHİL MÜZİK ZİYAFETİ
20 Mart 2022 07:52 | Son Güncellenme: 20 Mart 2022 07:54

YILLAR önce doğup, büyüdüğü memleketinden adeta koparılan, rotasını çevirdiği Balıkesir’de kendine yeni bir dünya kuran, zaman içinde yaptığı besteleri ile dikkat çeken ve yüzlerce eserin altına imza atan Dere Mahalleli Sıtkı Sahil’e ait şarkılar, dün akşam İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nin sahnesinde yankılandı.

Balıkesir’de yaşıyor olmasına rağmen, çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği; caddesinde, sokağında anılarının bulunduğu memleketi Erzurum’a gelmeyi ihmal etmeyen Sıtkı Sahil, bu defa hemşehrilerine müzik ziyafeti sundu.

Yaptığı beste ve akademik çalışmalarının yanında, düzenlediği bilimsel toplantı ve konferansları ile Türk sanat müziğine büyük katkı sağlayan, 900’ü aşan eserinin çoğu ünlü sanatçılar tarafından seslendirilen Sıtkı Sahil’e atfen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen konser,  yoğun kar yağışına rağmen yinede de ilgi gördü.

Atatürk Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda görevli kızı Derya Eroğlu başta olmak üzere tamamı akademisyen ve üniversite öğrencilerinden oluşan seçkin topluluğun seslendirdiği Sıtkı Sahil besteleri beğenilerek dinlendi. Erzurumlu Ahmet Karaoğlu ve Nurullah Özkılıç’a ait iki güftenin de bestekarı olan Sıtkı Sahil, program sonunda izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konseri izleyenler arasında bulunan ve “Yoğun kar yağışı nedeniyle sabahtan beri köy yollarını açmak için azami gayret gösteriyoruz. Programa da yine karla mücadele ettiğimiz bir uzak yerden geldim ve ancak yetişebildim. Bu nedenle de kıyafetimi değiştirecek zaman bulamadım, özür diliyorum” diyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı’nın da kutladığı Sıtkı Sahil, kendisini yalnız bırakmayan dostlarına, özellikle de ERSANDER yönetimine teşekkürü ihmal etmedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.