Dolar 32,3190
Euro 35,0421
Altın 2.282,74
BİST 8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

SİYASETÇİ SAHİP ÇIKMAZSA UÇACAK!

SİYASETÇİ SAHİP ÇIKMAZSA UÇACAK!
26 Ağustos 2020 07:57

ERZURUM Kızılay Şube Başkanlığı tarafından Palandöken’de yaklaşık üç yıl kadar önce özene bezene yaptırılan, ancak tam hizmet verme aşamasında sürpriz şekilde Türkiye Kayak Federasyonu’na kiralanan turistik otelin geleceği ile ilgili belirsizlik sürüyor.

Kızılay’ın “efsane” Şube Başkanı Mithat Turgutcan tarafından projelendirilen ve yapımına başlanılan Palandöken Oteli, Turgutcan’ın ölümünden sonra, aynı görevi üstlenen Hüseyin Bozhalil’in yoğun çaba ve gayretleriyle tamamlandı.

OTELİ YAR ETMEDİLER

“Otelin yapımında hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor, en iyisisiniz, en kalitelisini yapmaya çalışıyoruz” diyen, dediği gibi de yapan Başkan Bozhalil’e Kızılay Genel Başkanlığı oteli yar etmedi. 

Palandöken Oteli, Kızılay Genel Başkanlığı tarafından alınan “keyfi” bir kararla, başkanlığını yaptığı dönemde MÜSİAD Kurucu Başkanı olarak tanınan Erol Yarar yönetimindeki Türkiye Kayak Federasyonu’na kiraya verildi.

KİRASINI BİLE ÖDEMEDİLER

Beş yıldızlı konfor ayarında düşünülen ve o düşünceye göre de dizayn edilen otel, odalarına ranzalar yerleştirilerek federasyon tarafından “sporcu kamp yeri gibi kullanılmaya başlandı. Erol Yarar’ın seçimle alaşağı edildiği Türkiye Kayak Federayonu’nda yaşanan değişim ile birlikte, birikmiş kira borcu bulunan otel, Kızılay tarafından geri alındı.

Yapımı 2017 yılında, bir ABD Dolarının 3 bin 500 TL’den işlem gördüğü tarihlerde 10 trilyon liraya, ya da 2 milyon 850 bin dolara Erzurum Şube Başkanlığı’na mal olan oteli Kızılay Genel Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 10 trilyon 750 milyon liraya, bir diğer ifadeyle bir milyon 300 bin dolar bedelle satışa çıkardı.

SEVİNDİREN GELİŞME

Devlete 2 milyon 850 bin dolara mal olan otele, kelepir fiyattan, maliyetinin bir milyon 500 bin dolar daha altında bir bedelle satılıyor olmasına rağmen alıcı çıkmadı. Otele alıcı çıkmaması, en çok da Mithat Turgutcan dostlarını sevindirdi.

Kızılay Genel Başkanlığı’nın, Erzurum’un, Erzurumlu’nun öz malı olan oteli ısrarla satmak istemesine bir anlam veremeyen vatandaşlar, bu konuda milletvekillerini siyasi parti ayrımı gözetmeksizin göreve davet ettiler. Oteli Kızılay’ın işletmesi halinde, Palandöken’e yolu düşen mütevazi gelire sahip insanların da yararlanabileceğine işaret eden vatandaşlar, “Dağ da güya bizim, ama imkanlarından kaymak tabakanın dışında kimse yararlanamıyor. Kızılay sayesinde bu eşitsizlik en aza iner diye düşünüyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.