Dolar 32,5851
Euro 34,6875
Altın 2.525,30
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

SOĞUK TİTRETİNCE, KALORİFER YAKMAK ŞART OLDU

SOĞUK TİTRETİNCE, KALORİFER YAKMAK ŞART OLDU
23 Mayıs 2017 14:51

ELVERİŞSİZ hava koşullarının hüküm sürdüğü Erzurum’da, havanın giderek soğuması, vatandaşı soba ve kalorifer yakmaya mecbur bıraktı. Hastane ve diğer sağlık kuruluşlarında kaloriferler geceli-gündüzlü yakılırken, çoğu ev ve işyeri de soba ve kaloriferlerini yakarak ısınmanın yolunu seçti.

Yurdun çok önemli bölümünde yazın sıcak ve keyifli günleri yaşanırken, Erzurum’da Mayıs ayının sonlarına gelinmesine rağmen havaların ısınmaması ve yüksek kesimlere yağan kar, soğuktan diş dişe vuran vatandaşı kalorifer ve soba yakma mecburiyetinde bıraktı.

Soğuk ve yağışlı hava, özellikle Palandöken’in yüksek kesimlerini “sanki kışa doğru gidiyormuşuz” dedirtircesine beyaza bürürken, Meteoroloji’den de sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı geldi.

Öte yandan, Erzuruz-Tekman yolunda kar nedeniyle ulaşım güçlükle yapılır hali geldi. Kar nedeniyle yolda sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, çektikleri kış fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşarak, o anı ölümsüzleştirdiler. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.