Dolar 32,6005
Euro 34,8189
Altın 2.493,24
BİST 9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

SOLTANZADEH’TEN BİRLİK ÇAĞRISI

SOLTANZADEH’TEN BİRLİK ÇAĞRISI
16 Ocak 2022 07:37

KENDİLERİNE dostluk ve nezaket ziyaretinde bulunan Erzurum Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) Yönetim Kurulu Üyeleri’ni konsolosluk binasında yaşanan yer darlığı nedeniyle bir künefe salonunda ağırlayan İran’ın Erzurum Başkonsolosu Sajad Soltanzadeh, her iki ülke arasında tarihin derinliklerinden gelen güçlü bağlar olduğuna dikkati çekti, sosyal, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin çok daha sıkı olması gerektiğine işaret etti, Erzurum insanını sınırın öte tarafındaki imkanları görmesi gerektiğini belirtti.

Sosyal ve kültürel çalışmalarına kurulduktan hemen sonra hız veren Erzurum Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) Yönetim Kurulu Ümit Gergit, Doğan Hattatoğlu, Kadir Sabuncuoğlu, Eda Alemdar Aksu, Canip Cihangir ve Öztürk Akkök, dost ve komşu ülke İran’ın Erzurum Başkonsolosu Sajad Soltanzadeh’i ziyaret etti.

SÜRPRİZ HEDİYELER ŞAŞIRTTI

Konsolosluk binası yerine Yıldızkent’teki bir künefe salonunda gerçekleşen buluşmada tatlı yenildi, tatlı konuşuldu. Tanışma faslı sırasında ERSANDER Yönetim Kurulu Üyesi Canip Cihangir’in ahşap yakma tekniği ile yaptığı, üzerinde Başkonsolos Soltanzadeh’in fotoğrafının yer aldığı tabloyu sunması günün sürprizi oldu.

Dernek Başkanı Ümit Gergit de bir süre önce yayınladığı “Ümitçe Bakış” kitabını imzalayarak kendisine hediye etti. Hiç beklemediği iki değişik hediye ile karşılaşmış olmanın mutluluğunu yaşayan Başkonsolos Soltanzadeh, hem Canip Cihangir’e ve hem de Ümit Gergit’e ayrı ayrı teşekkür etti. 

SANKİ ERZURUMLU’YUM

İran ile Türkiye arasında asırların ötesine dayanan çok yakın tarihi ve ekonomik ilişkiler olduğunu belirten Başkonsolos Soltanzadeh, bu ilişkilerin çok daha sıklaşmasının her iki ülkenin yararına olduğuna dikkat çekti. Yaklaşık üç buçuk yıldan beri Erzurum’da bulunduğunu, kendisini bir Erzurumlu gibi gördüğünü, böylesine önemli kadim bir kentte görev yapıyor olmanın gururu ve mutluluğunu hep duyduğunu vurgulayan Soltanzadeh, şunları söyledi:

KAPIMIZ SİZLERE AÇIK

“- Erzurum’da ilk görev yapmaya başladığım tarihlerde, Tebrizkapı diye bir semtin varlığından haberdar olduğumda hem çok duygulandım ve hem de çok mutlu oldum. Erzurum, bu coğrafyanın en kadim kenti. Ancak ilginçtir, Erzurum insanı sanki sınırın ötesinde 80 milyon insanın yaşadığından habersiz. Bu büyük imkanı en iyi değerlendiren bölge illerinin başında Van geliyor. Oysa Erzurum da en az Van kadar bölgeye yakın ve hakim bir kent konumunda. Erzurum’un müteşebbis, yatırımcı insanlarını, işadamlarını İran ile daha yakın işbirliği içine girmeye davet ediyorum. ERSANDER olarak size de kapılarımız açık. Sosyal ve kültürel alanlarda ne tür çalışma yapmayı düşünüyorsanız, sizlerle işbirliğine varız. Bu anlamda karşılıklı iletişimi sağlamalı, işbirliği, güçbirliği yollarını aramalıyız.” 

İLİŞKİLERİMİZİ HAREKETLENDİRMELİYİZ

Erzurum insanı tarafından da en azından ismi bilinen, çok sayıda kişinin de gidip görme imkanı bulduğu Batı Azerbaycan’ın Başkenti konumundaki Tebriz ile Erzurum’un geçmiş yıllarda kardeş şehir ilan edildiğine, ancak sonraki yıllarda bu ilişkilerin durağan hale geldiğine dikkati çeken Başkonsolos Soltanzadeh, “Bu durağanlığı siz ve sizin gibi sosyal, kültürel ve turistik amaçlı kurulan derneklerin yeniden işler hale getireceğini umut ediyorum. Bu nedenle ERSANDER ile her türlü işbirliğine varız, üzerimize ne düşüyorsa da yapmaya hazırız. Birlikte fuarlar oluşturabilir, kültürel etkinlikler düzenleyebilir, sergiler açabilir, karşılıklı konserler düzenleyebilir, gezilerle her iki ülke insanlarının biri birlerine daha yakınlaşmasını sağlayabiliriz. Biz aslında biri birimiz için varız. Bu varlığı pekiştirmek ve güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.