Dolar 32,3835
Euro 35,0225
Altın 2.326,63
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

TABYALAR, HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATIYOR

TABYALAR, HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATIYOR
15 Eylül 2016 09:51

02-tabya

TARİHİMİZDE önemli yere sahip tabyalar, özellikle de Aziziye ve Mecidiye, büyük bir merakla ziyaretine gelen yerli-yabancı herkesi, dört duvardan ve taşlardan ibaret yapıları, hiçbir sosyal donatılarının olmayışından kaynaklanan yalnızlıkları ile görenleri hayal kırıklığına uğratmakla kalmıyor, fazlasıyla da üzüyor.

Ülke savunmasında yapıldıkları yıllarda önemli görevler üstlenen, sonraki yıllarda işlevlerini kaybedince de kaderlerine terkedilen Erzurum Tabyaları içinde önemli yere sahip Aziziye ve Mecidiye, geziye çıkan ve merakla Topdağı’na koşan yerli-yabancı tüm turistlerde düş kırıklığı yaşatıyor.

ADINI ÇOK DUYDUK

Adını çokça duydukları tabyalara geldiklerinde, tarihi kalıntıların dışında kaydadeğer bir şey göremediklerini belirten vatandaşlar, “Erzurum Tabyaları’nın adını çok duymuştuk. Özellikle de Aziziye Tabyası’nı merak ediyorduk. Katıldığımız tur programı kapsamında Erzurum’a geldik, tabyaların bulunduğu tepeye çıktık, ama çok da bir şey göremedik. İnsan, hediyelik eşyaların satıldığı, oturup bir bardak çay içebileceği, sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı yerler arıyor. Mekan buram buram tarih kokuyor. Ama Erzurum ne yazık ki, bu önemli yerleri değerlendirememiş” diye konuştular.

GONDOL DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ

Birkaç yıl önce Nenehatun adı altında milli park ilan edilen, ancak o yıldan bu yıla geçen süreçte sadece yolu yapılan Topdağı’na gondol hattı döşenmesi, şehir ve dağ üçgeninde bu gondolun hizmet vermesi düşünülmüş, ancak projeye, sahip çıkan bir siyasetçi olmadığından, gondol düşüncesi olduğu yerde kalmıştı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.