Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

VATANDAŞ YOL, VATANDAŞ TEMİZLİK İSTİYOR!

VATANDAŞ YOL, VATANDAŞ TEMİZLİK İSTİYOR!
25 Temmuz 2017 08:12

ERZURUM‘un en eski, tarih kokan kadim mahallelerinin kaderine yönelik uygulamaları ile tepki toplayan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a, yıkmayı planladığı Mahmudiye Cami cemaatinden mesaj geldi: “Türbe yıkacağına, gel yolumuzu yap!”

Yaptığı haberleri ile konuyu gündemde tutan erzurumdanhaberler.com’u “olmayan mahalleleri”ne davet eden vatandaşlar, “Ali Bey, camileri, türbeleri ortadan kaldıracağına, yolumuzu yapsın, yıktığı binaların molozlarını ortadan kaldırsın” dediler.

MAHMUDİYE CAMİ’NİN AKIBETİ NE OLACAK

Erzurum’un en eski yerleşim yerlerinden olan Kırmacı ve Gavurboğan’ı kentsel dönüşüme kurban verdiklerini belirten vatandaşlar, yaklaşık 150 yıllık camileri Mahmudiye’nin de ortadan kaldırılmak istendiğini öne sürdü, “Yetkililer geldi camide inceleme yaptı, sadece ‘mihrap yerinde kalabilir’ dedi, hepimizi şaşkına çevirdiler. Caminin tarihi hiç bir özelliği yokmuş” diye konuştular.

Mahmudiye Cami’nin hemen karşı tarafında Memi Baba diye küçük bir türbe bulunduğuru, bu türbenin geleceğinden de endişe duyduklarını belirten vatandaşlar, “Bu türbede yatan zat’ın çok önemli birisi olduğunu Veli Hoca (Velioğulları) iyi biliyor. Erzurum’un manevi zırhlarından, manevi mimarlarından olan bu mekanların kime, ne zararı var. Tarihi mekanlar korunacağına ve daha da güzelleştirileceğine, neden ortadan kaldırılmak istenir, anlamış değiliz” dedi, sözlerini şöyle sürdürdüler:

İNŞAAT ATIKLARI DÖKÜLÜYOR

“-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Bey (Korkut), önceki yıl Kırmacı’dan, Şair Nef’i Okulu’nun önüne uzanan yeni bir yol açmış, hepimizi mutlu etmişti. Ancak o ‘yeni’ dediği yol, o gün, bugün öylece toz, toprak içinde duruyor. Araç trafiğinin yoğun olduğu yeni yol neden asfaltlanmadı, anlamış değiliz. Camimizin çevresindeki binalar da tamamen yıkıldı, yerle bir edildi. Oralar da molozlarıyla birlikte öylesine duruyor. Çevrede oturan yeni ev sahipleri, ne kadar inşaat atığı varsa gizlice getirip, buralara döküyor. Ayıptır, yazıktır. Buralar, şehit kanıyla sulanmış topraklar. Biraz saygı beklemek hepimizin hakkı olsa gerek.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.