Dolar 32,5068
Euro 34,9114
Altın 2.432,41
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 14°C
Per 12°C

VATANDAŞIN SÖVÜŞLENMESİNE DAHA NE KADAR ĞÖZ YUMULACAK

VATANDAŞIN SÖVÜŞLENMESİNE DAHA NE KADAR ĞÖZ YUMULACAK
22 Kasım 2023 16:40
MALUM, mevsim artık kış.
Giderek ağırlaşan hayat şartları altında insanlar acaba kış hazırlıklarını yapabildi, ihtiyaçlarını karşılayabildiler mi bilinmez ama, kışlık soğan ve patates gibi ürünleri sokak satıcılarından temin edenlerin kazık yedikleri rahatlıkla söylenebilir.

ÇUVAL DOLUSU AHLAKSIZLIK

Kamyonetlere yükledikleri çuvallar dolusu ürünleri, megafonlarla, “kışlık soğan, kışlık patates” diye sokaklarda bağırarak satmaya çalışan satıcıların aslında patates yerine toprak sattıkları, alınan çuvalların boşaltılmasıyla ortaya çıkıyor.

O KERVANA BİZ DE KATILDIK

Kışlık patates yerine toprağa para vererek sövüşlenenler kervanına biz de dahil olduk.
Geçen yıl, “memleketimin ürünü” diyerek tee Pasinler’e giderek aldığımız patatesin bir kısmının kalitesiz ve çürük çıkmasının yarattığı hayal kırıklığının bir benzerini yaşamayalım diye, bu yılki patates ihtiyacımızı kapımızın önünden geçen satıcıdan temin edelim istedik.

SİVAS PATATESİ ALALIM DEDİK AMA

Sivas patatesiymiş. Kilosu 12 liradan iki çuval, toplamda 60 kilo patates aldık. Bereket fazla almamışız.
Biri 27, diğeri 33 kilo gelen iki çuvalın birisinden neredeyse 3 kilo toprak, en az bir o kadar da ezilmiş, parçalanmış ürün çıktı. Anlayacağınız, kilosu 12 liradan çuvalına 360 lira ödeyerek aldığımız patatesin kilosu 15 liraya gelmiş, dolayısıyla bu yıl da böyle bir kazık yeme durumu ile karşı karşıya gelmiş olduk.

VATANDAŞ NE YAPSIN

Acaba vatandaşlar olarak daha ne yapalım?
Patatesin anavatanı olan Psinler’e gidiyor kazıklanıyorsunuz, sokaktan geçen satıcıdan alıyor, aynı kazığı ve belki daha okkalısını yine yiyorsunuz.
Ne olacak halimiz?
Bu nasıl iş, bu nasıl iş ahlakı ve bu nasıl ticarettir!
Buradan bir anafikir çıkartmak gerekirse…
İnsanlara özgü dürüstlük denen o asil duygu maalesef yok olmuş. Piyasa da başıboş olunca, sövüşlenmek kaçınılmaz hal almış.
Ne diyelim?
Belediye başkan heveslilerinin siyasi parti önlerinde kuyruğa girdiği şu günlerde yediğimiz kazık bize afiyet olsun. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.