Dolar 32,5940
Euro 34,8052
Altın 2.497,31
BİST 9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

VE BAKANLIK PERİBACALARI İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

VE BAKANLIK PERİBACALARI İÇİN HAREKETE GEÇİYOR
5 Ocak 2018 20:17 | Son Güncellenme: 5 Ocak 2018 20:19

orhan deligöz ile ilgili görsel sonucu

DÜNYADA bir benzeri daha olmayan, sadece Kazakistan ile Çin’de benzerlerinin bulunduğu bilinen Narman Peribacaları’na, Ak Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz’ün girişimleriyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın el attığı ve proje hazırlığına koyulduğu belirtildi.

Erzurum Milletvekili olarak, yaptığı çalışmaları erzurumdanhaberler.com’a değerlendiren Orhan Deligöz, “Erzurum’dan göçü önlemenin birkaç yolu var. Bunlardan biri ve en önemlisi, halkın gelirlerini artırmak, buralarda daha rahat yaşamalarını sağlamak. Bunun için de belli birtakım sektörleri diri tutmak gerekiyor. Öncelikle tarım ve hayvancılığın önündeki sorunları aşmalı, ardından turizmi canlandıracak hamleler yapmalıyız” dedi.

Geçtiğimiz aralık ayında, yürüttüğü Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliğinin yanı sıra, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyeliğine de atanan Orhan Deligöz, Erzurum’da özellikle hayvancılığın gelişmesi ve önündeki engelleri aşması için kolları sıvadığını söyledi.

O BÖLGEYİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

Aslen Narmanlı olan, bu nedenle Peribacaları’nın bulunduğu yöreyi çok iyi bildiğini belirten Orhan Deligöz, erzurumdanhaberler.com’a yaptığı özel değerlendirmede şu müjdeyi verdi:

“- Peri Bacaları’nın turizme kazandırılması için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundum. Bu bakanlığın, Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü bünyesinde bulunduruyor olması, tercih sebebimiz oldu. Bakan Yardımcısı arkadaşımız, bize farklı bir öneri getirdi ve Peribacaları’nın ‘Tabiat Anıtı’ olarak ilan edilmesinin çok daha isabetli olacağını söyledi. Ülke genelinde çoğu yerde milli park var. Ama tabiat anıtı uygulaması yeni birşey. Peribacaları’nın tabiat anıtı olarak ilan edilmesiyle, yöreye büyük çaplı hizmetler ve yatırımlar gelecek. Dolayısıyla Peribacaları vitrine çıkacak ve gözde bir turizm merkezi halini alacak. Projenin ihale aşamasına gelmesi için, giderilmesi gereken ufak tefek pürüzler vardı, onlar da giderildi. Yakın bir gelecekte proje ihalesi yapılacak.”

HER KÖYLÜYE 3-5 HAYVAN VERİLEBİLİR

Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile hayvancılığın Erzurum’da geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulunduklarını da hatırlatan Orhan Deligöz, “Erzurum’dan önlenemez bir göç var. Bu göçü önlememiz gerekiyor. Bunun için özel projeler hazırlanarak, uygulamaya konulmalı. Tarım Bakanlığı, en az 50 büyükbaş hayvan için destek vereceğini söylüyor. Benim köydeki insanım nereden alsın o kadar hayvanı ve nasıl beslesin! Oysa her aileye 3-5 hayvan, hiç para almadan dahi verilebilir. Önemli olan hem o insanları yaşadıkları yerde ikamet ettirmek ve hem de kazanmalarını sağlamak. Bu önerimiz ilgi gördü. Öyle umut ediyorum ki, yakın bir gelecekte köylerde yaşayan insanlarımıza bakabilecekleri sayıda büyükbaş hayvan dağıtılır” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.