Dolar 32,5798
Euro 34,9832
Altın 2.425,63
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

YANINIZDA BOL MENDİL BULUNDURUN!

YANINIZDA BOL MENDİL BULUNDURUN!
21 Mart 2017 08:37 | Son Güncellenme: 21 Mart 2017 08:54

ERZURUM Kalkınma Vakfı tarafından desteklenen, Genel Yönetmenliğini Ilıca Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ümit Gergit’in üstlendiği “Zirveden Arş-ı Alâ’ya” programında, sayıları 549’u bulan Dadaş Şehitleri anılacak ve anlatılacak.

Yarın akşam Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak programda, Erzurumlu Dadaş Şehitler’den 6’sı “sembolik olarak” anlatılırken, diğer tüm şehitlerimiz de anılacak. Şiir dinletilerine, hikayelere ve Erzurum türkülerine yer verilecek programın “tekrarı olmayacak.”

Erzurumlu asker şehitlerimizden İsmail Aksu, Tuncay Yurdigül, Önay Vurucu, Cahit Yıldırım, Yunus Arda, Oğuzhan Karaca’nın hikayesinin anlatılacağı gece, bu yönüyle de bir “ilk”i oluşturacak.

Daha önceki yıllarda da benzeri formatta şiir dinletileri ile beğeni toplamış bir kültüradamı olan Ümit Gergit’in programlarında duygusal anların bolca yaşandığını bilenler, “Bu programı izlemeye gelecek olanlar, yanlarında bol miktarda mendil getirirlerse iyi olur. Öyle zannediyoruz ki, Zirveden Arş-ı Alâ’ya yükselecek dualar ve yakarışlar, gözyaşları ile sırılsıklam yıkanacak. Bu nedenle izleyiciler, özellikle de bayanlar yanlarında bol miktarda mendil getirsin” uyarısı yaptılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.