Dolar 32,3613
Euro 34,9612
Altın 2.325,57
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

SELAMİ ALTINOK’UN SÜRPRİZİ

SELAMİ ALTINOK’UN SÜRPRİZİ
9 Haziran 2017 18:14 | Son Güncellenme: 9 Haziran 2017 18:25

EMNİYET Genel Müdürü Selami Altınok, geçen hafta sonunu Erzurum’da geçirdi.

Hemşehrimiz Altınok’un gelişi nedeniyle İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan da, Polisevinde 3 Haziran günü şehit aileleri ve kent protokolüne bir iftar verdi.

Emniyet Genel Müdürü Altınok, geceye eşi Gülhan Altınok ile Vali Seyfettin Azizoğlu da eşi Nilgün Azizoğlu ile katıldı.

İftarda Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, emniyet mensupları ve şehit aileleri hazır bulundu.

İftardan sonra Emniyet Genel Müdürü Selamı Altınok, önce etkinliğe katılanları isim isim sıraladı ve selamladı.

Ardından terör örgütleri ile 24 saat mücadele ettiklerine dikkati çeken Altınok, konuşmasını yaparken, birden bir şey hatırladı.

Kameralar önünde açıklamasına ara verdi, “Burada benim iki dostum var, Kadir abi ile Öztürk (Akkök) abi kusura bakmasın onları atladım” diye konuştu.
Böyle şeylere hiç alışık olmadığımız için sanki yüzümün kızardığını hissettim.

İftar programına katılan basın mensuplarına mesajını bizi anımsatarak ileten Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadir abi ve Öztürk abinin şahsında basın mensuplarına selam ve saygılarımı iletiyorum. Onlar benim büyüklerim olduğu için, benim unutmamdan rahatsız olmazlar. Onlara da saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Onlar benim iyi dostlarım, iyi kardeşlerim ve ağabeylerimdir.”

Selami beyin yaptığı bu jest, sadece bizi değil iftara katılan çoğu kişiyi de şaşırttı.

Altınok’un konuşmasını tamamladıktan sonra, yerine geçerken, yanımıza gelmesi ve ayaküstü hal, hatır sorması hoş bir sürpriz oldu.

Sohbet sırasında, bir şehit yakını Selami beyle fotoğraf çektirmek isteyince, iş bize düştü.

ZİRVELERE TIRMANDI

Şimdi gelelim o gece yaşadığımız bu olayı sizlerle niye paylaştığıma!

Selami bey, Erzurum’dan ayrılalı 5 yılı aşkın bir süre geçti.

Altınok, Erzurum’dan gittikten sonra, bürokrasinin merdivenlerini hızla ve emin adımlarla tırmandı.

Önce Aksaray’a Vali, ardından İstanbul’a Emniyet Müdürü oldu, seçim döneminde ise bağımsız kontenjanından İçişleri Bakanlığı gibi çok önemli bir makama kadar yükseldi.

Seçim sonrası İçişleri Bakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı, şimdi de Emniyet Genel Müdürü olarak ülkeye hizmet etmeye devam ediyor.

Bunlar, her bürokratın hayal ettiği, ama çoğu insana da nasip olmayan makamlar.

Şu bir gerçek ki, Selami Altınok, hangi fırtınalı zirvelere çıkarsa çıksın, hiç değişmediği gibi doğallığını, samimiyetini, içtenliğini ve de dostluğunu da kaybetmemiş.

İşte bu nedenle o gece yaşadıklarımızı siz de bilin istedim.

Çünkü biz meslek yaşamımız boyunca, nice bürokratlar, nice siyasetçiler, milletvekilleri, bakanlar ve zenginler gördük.

Yıllar önce ‘Türk futbolunun Kralı’ olarak ün yapan rahmetli Metin Oktay’ın söylediği “Para, şöhret/makam ve silahı herkes taşıyamaz” sözü hiç aklımızdan çıkmaz.

Mesleğe bir ömür vermiş gazeteciler olarak, şöhreti, işgal ettiği makamı, parayı, silahı taşıyanla da taşıyamayanla da fazlasıyla karşılaştık.

Altınok, konuşması bittikten sonra, yanımızdan geçerken ‘unuttuğunu’ ifade edebilir, ya da hiç bir şey söylemeye bile gerek duymaz, görmemiş gibi davranır, yerine geçer, otururdu.

Her iki durumda da bir şey demeye hakkımız olamazdı!

ERZURUM’A NELER YAPTI?

Aslında ‘Selami Altınok’un yıldızı Erzurum’a İl Genel Sekreteri olunca parladı’ demek daha doğru olur.

Serik Kaymakamı iken Genel Sekreter olarak atanan Altınok, “Memleketimize hizmet etmek için geldim” demişti.

Selami Altınok dönemindeki değişim, Özel İdare binası asansörlerinde ‘Aşk Hikayesi’ filmi ile ünlenen ‘Love Stroy’ şarkısının çalınmasıyla başladı.

Erzurum’a çok büyük hedefler için geldiğini, güne erken başladığını, gece yarılarına doğru evine döndüğünü anımsatmış, çoğu zaman eşi ve çocuklarının yüzüne hasret kaldığını dile getirmişti.

Özel İdare sahası içinde tarihi Harputkapı’nın izlerini bulmuş, bu mekanı sanatçıların sanatseverlerin buluşacağı bir galeri salonu olarak yaptırmayı planlamıştı.

Şimdi Valilik olarak kullanılan bina, onun eseridir.

Paşalar Caddesindeki vali konutu bitişiğinde bulunan konağı, tescil işlemini yaptırarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına devretmiş, karşılığında kaymakam ve vali yardımcıları için Kardelen Sitesinden sekiz daire almıştı.

Özel İdare’nin Yukarı Mumcu’daki sitesini boşaltmış, dershane olarak kullanılması için Milli Eğitim’e vermişti.

Cumhuriyet tarihinde ilk olarak Hınıs, Karayazı, Tekman, Karaçoban, Şenkaya’ya ait bazı köylerin yolları asfaltlanmıştı.

Selami Altınok’un Erzurum gezisini kaleme alırken Özel İdare Genel Sekreteri iken yaptıklarından da bir demet sunmak istedim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.