Dolar 32,5866
Euro 34,8157
Altın 2.414,03
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 18°C
Az Bulutlu
Erzurum
18°C
Az Bulutlu
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C

ALLAHUEKBER ŞEHİTLERİ’Nİ SAYGIYLA ANDIK

ALLAHUEKBER ŞEHİTLERİ’Nİ SAYGIYLA ANDIK
25 Aralık 2016 17:16

ALLAHUEKBER Harekatı’nın 102’nci yılı dolayısıyla, Şenkaya’da anma programı düzenlendi.  Gaziler Mahallesi Kaymakam Mehmet Gök Meydanı’nda, bu yıl 12’ncisi düzenlenen “Allahuekber Şehitlerini anma” programına yurdun dört bir yanından katılım oldu. Çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, köylüler de, ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisinin ardından, temsili sancak töreninde sancak göndere çekildi. Köy camisinin minaresinde ezanın okunmasının ardından, komandolar tarafından şehitlere saygı atışı yapıldı. Etkinlikte, öğrenciler de ilahi, ezgi ve şiirler seslendirdi.
ŞANLI SANCAĞI İNDİRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, anma töreninde yaptığı konuşmada, Allahuekber Harekatı’nın önemine değindi.
Azizoğlu, “Dedelerimizin bu topraklarda  dalgalandırdığı şanlı sancağı, kimse indiremeyecektir. İndirmeye yeltenenler de bilsinler ki, dedelerimiz, atalarımız, onların hakkından nasıl geldiyse, onların torunları da haklarından gelecektir. Bunu herkes böyle bilsin. Ne mutlu size ki, dedelerinizin aziz hatıralarına sahip çıktınız ve bu gün burada onları andınız” dedi.
ÇEŞİTLİ ÜLKELERDEN 230 İZCİ KATILDI
Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı da Türkiye, Suriye, Filistin, Lübnan, Kosova, Kuveyt, Kerkük olmak üzere 7 ülkeden 230 izcinin programa katıldığını belirtti.
Katılımcılar, konuşmaların ardından, Allahuekber Dağları’nda şehit düşen askerlerimizin mezarının bulunduğu Kaynak Yayla Şehitliği’ni ziyaret edildi.
Etkinliğe, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Narman Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, Olur Kaymakamı Muhammet Kaya ve Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan da katıldı.
Anma programı kapsamında, komando ve izciler, Kaynak Yayla Şehitliği’nde şehitlere saygı için 2 gün nöbet tutacak. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.