Dolar 32,5732
Euro 34,7825
Altın 2.509,19
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

İSPİR FASULYESİ ARTIK EL İLE AYIKLANMAYACAK!

İSPİR FASULYESİ ARTIK EL İLE AYIKLANMAYACAK!
12 Ekim 2016 19:19

08-ispir

DAP İdaresi tarafından, şeker fasulyesi yetiştiriciliği yapılan ilçelere dağıtılmak üzere alınan harman makinesi için, İspir’de hasat ve teslim töreni düzenlendi.

“Şeker Fasulyesi Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında, DAP İdaresi tarafından finanse edilen 4 adet hasat makinası Hınıs, Karaçoban, Pazaryolu ve İspir İlçe Tarım Müdürlüklerine teslim edildi.

Tören, İspir’in Yeşilyurt Mahallesi Kuşlu Mezrası’nda, Mustafa Bağcı’ya ait tarlada gerçekleştirildi. Törene, İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Belediye Başkanı Osman Çakır, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir,  Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Akif Yorulmaz, Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Engin Sancı, İspir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlter Öztürk ile davetliler ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, idare olarak, tarım sektöründe, teknolojik yenilikleri takip ederek, bu yenilikleri çiftçilerin hizmetine sunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Üretim verimliliğinin artırılması için, teknolojinin nimetlerinden yararlanmanın şart olduğunu dile getiren Başkan Demir, vatandaş tarafından tercih edilen, İspir, Hınıs, Pazaryolu ve Karaçoban ilçelerinde üretilen ve el ile ayıklanan fasulyenin, bundan böyle harman makinasıyla daha kolay ayıklanacağını hatırlattı. Demir,  4 makineye toplam 124 bin lira ödediklerini de sözlerine ekledi.

İspir’in kalkınmasında yöresel ürünlerin çok önemli bir yer teşkil ettiğini, ilk sırada da fasulyenin geldiğini belirten İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, coğrafi yer işareti alındıktan sonra, fasulyenin fiyatının 25 liraya kadar ulaştığını belirtti. Fidan, “Bu fiyat artışı, ciddi bir katma değer sağladı. 2017’de Avrupa Birliği’nden coğrafi yer işareti almak gibi bir hedefimiz var. Bunu alabilirsek İspir fasulyesine daha bambaşka bir boyut katmış olacağız. Bugüne kadar ihmal ettiğimiz şeyleri önümüzdeki yıllarda hayata geçireceğiz, daha güzel şeyler yapacağız. Ben DAP İdaresine teşekkür diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, hasadı yapılmış fasulyenin harman makinasıyla ayıklama işlemi gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.