Dolar 32,3184
Euro 35,1145
Altın 2.295,76
BİST 9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

AŞIK SÜMMANİ BABA UNUTULMADI

AŞIK SÜMMANİ BABA UNUTULMADI
18 Şubat 2017 11:47 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2017 11:49

AŞIKLIK geleneğinin büyük ozanlarından Sümmani Baba, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen şölende, Anadolu’nun dört bir tarafından şehre gelen aşıklar, Sümmani Baba’nın seçkin eserlerini seslendirdi.

Narman’ın Samikale Köyü’nden olan ve mezarı o köyde bulunan Aşık Sümmani’ye ait anıların da anlatıldığı şölende, vatandaşlar hem güldü hem de hüzünlendi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mustafa Keleş ile diğer yetkililer ve vatandaşların katıldığı şölende halk edebiyatının muhteşem örnekleri aşıklar tarafından anlatıldı.

Başkan Vekili Doğan, programda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Erzurum âşıklık geleneğinin temsilcilerinden olan Âşık Sümmânî, âşıklık geleneğinde seçkin bir konumdadır. Sümmânî, Doğu Anadolu ve Erzurum âşıklık muhitlerinde kendine has bir yol ve üslup oluşturabilmiş bir âşıktır. Bu, onun sanat gücünün ve özellikle yaratıcılık gücünün yüksek bir âşık olduğunu göstermektedir. O, kendine has tavrıyla, devrin güçlü âşıklarıyla yaptığı atışmalar ve yine kendine özel içerik ve üslup özellikleriyle Anadolu’da kendini kabul ettirmiştir. Sümmânî’nin âşıklık anlayışı ve uygulamaları, ölümünden sonra onu temsil eden âşıklarca devam ettirilmiştir.” Konuşmaların ardından sahneye çıkan halk ozanları seslendirdikleri eserlerle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.