Dolar 32,5119
Euro 34,9417
Altın 2.434,71
BİST 9.795,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

HEM RAMAZAN HEM BAHAR NİYETİNE

HEM RAMAZAN HEM BAHAR NİYETİNE
4 Nisan 2021 07:10

YAKUTİYE Belediyesi, ilçe genelinde camii ve mescitlerde bahar temizliği ve dezenfeksiyon çalışması başlattı. Aynı zamanda bir hekim olan Başkan Mahmut Uçar’ın özel talimatıyla camiler dezenfekte ediliyor, halılar elden geçiriliyor, mabedler Ramazan’a hazır hale getiriliyor.

Hem baharın ve hem de Ramazan’ın gelmesiyle birlikte kolları sıvayan Yakutiye Belediyesi ekipleri, Başkanı Dr. Mahmut Uçar’ın talimatıyla  ilçe merkezi ile 36 köyün tamamındaki camii ve mescitlerde hummalı bir temizlik çalışması başlattı.

Son günlerde koronavirüs vakalarında yaşanan artışın önüne geçmek, en azından yayılma hızını kesebilmek için herkesi kurallara titizlikle uymaya çağıran Başkan Uçar, cami ve mescitlerde başlattıkları çalışmaların sürdüren ekiplerin, özveriyle çalıştığına dikkat çekti. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uyulmasının bir insanlık ve vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatan Başkan Uçar, “Huzurlu bir Ramazan geçirmenin yolu, kurallara uymaktan geçiyor” uyarısı yaptı.

Ramazan ayıyla birlikte camilerin her zamankinden daha yoğun olarak kullanılacağını bildikleri için kolların sıvandığını kaydeden Başkanı Dr. Mahmut Uçar, daha önce ilçedeki tüm camii ve mescitlere konan sağlık istasyonlarının beğenildiğine dikkat çekti, ünitelerde yer alan tek kullanımlık seccade, maske ve dezenfeksiyonlarla salgına karşı mücadelenin sürdüğünü ifade etti.

Vatandaşları rehavete kapılmadan pandemi kurallarına uymaya devam etmelerini isteyen Başkan Uçar, Ramazan ayının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini de diledi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.