Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 16°C
Az Bulutlu
Erzurum
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 24°C

BAŞKAN SUNAR, YÜREKLERE SU SERPTİ!

BAŞKAN SUNAR, YÜREKLERE SU SERPTİ!
2 Aralık 2019 09:35

GEÇTİĞİMİZ hafta, Palandöken Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden, medya kuruluşlarına bir haber, haber ile birlikte de don ile çekilmiş çarpıcı Yenişehir fotoğrafları servis edildi.

Haberde, Ankara’da bulunan Palandöken ilçe Belediye Başkanı Muhammet Sunar’ın, “Birinci ve ikinci Marketler Projesi” ile ilgili olarak TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile görüştüğü ve anlaşmaya vardığı belirtiliyordu.

Haberi, fotoğrafların görüntüsüne bakarak “Sanki Tenekekent” başlığı adı altında kullandık.

Sosyal medyada, özellikle Facebook’da ciddi yankı bulan, binlerce kişiye ulaşan haber, yorumları da beraberinde getirdi.

Kentsel dönüşüm adı altında uygulanan projeler yüzünden neredeyse “sabıkalı” hale gelen Erzurum’da yaşanılanları, yapılanları, skandal uygulamaları bilen, gören vatandaşlar, endişelerini, tedirginliklerini yorumlarında dile getirdi, Başkan Muhammet Sunar’ın açıklama yapmasını ve kendilerini bilgilendirmesini istediler.

SUNAR: VATANDAŞA HAK VERİYORUM

Konuyu “Ankara’dan daha yeni döndüm” diyen Başkan Muhammet Sunar’a telefonla aktardık ve konuyla ilgili değerlendirme yapmasını istedik.

“Vatandaşın tedirginlik göstermesine hak veriyorum” diyen Başkan Sunar, önemli açıklamalar yaptı, insani yöne ağır basan değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik ömürlerini çoktan tamamlamış, yer yer dökülen işyerlerine neşter atılmasının zamanının geldiğini ve hatta geçtiğini belirten Başkan Sunar, “O neşteri biz atacak, insanımıza son derece modern işyerleri hazırlayacağız. O adımları da Palandöken Belediyesi’ne kazancını temin etmek niyetiyle değil, insanlarımızı mutlu etmek amacıyla atacağız” dedi.

BAŞKAN, HAYALLERİNİ SIRALADI

Yenişehir’deki Birinci ve İkinci Marketler’de 250 kadar mülk sahibi, o işyerlerinde de kiracı olarak oturan 150 kadar esnaf bulunduğunu hatırlatan Başkan Sunar, şöyle konuştu:

“- Gerek mülk sahipleri, gerekse de kiracı esnafının, kendilerini asla mağdur etmeyeceğimizi bilmelerini isterim. TOKİ ile gerekli anlaşmayı yaptık. Şimdi projelerimizi hazırlayacağız. Amacım, bir Yenişehir Meydanı oluşturmak. Hayallerimi, sanatsal yanı ağır basan işyerleri, kafeler, oturma alanları ile donatılmış, insanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabildikleri, kültürel faaliyetlerin yapıldığı, sokak aralarından müzik namelerinin yükseldiği, çocukların hiçbir tehlikeye maruz kalmadan özgürce oynayabildikleri, üniversiteli gençlerin müzik dinletileri yapabildiği, tuvallerine fırça salladığı bir meydan süslüyor. Yenişehir’i bu haliyle çekim gücü yüksek bir ilçe yapmak istiyorum. Bu anlamda mülk sahipleriyle, esnafımızla oturup, konuşacak, kendilerine hazırladığımız projelerimizi sunacağız. O gürüşmelerde ortak bir noktada buluşacağımıza inanıyorum.”

SUNAR: KİRA YARDIMI YAPABİLİRİZ

Market projesinde kesinlikle “üstü konut, altı dükkan” uygulamasına gitmeyeceklerini, günün şartlarına uygun, rahat kullanılabilir, konforlu mekanlar oluşturacaklarını da belirten Başkan Sunar, “Belediye olarak bu projeden bir gelir elde etme gibi düşüncemiz kesinlikle yok. Biz insanımızın mutlu olmasını, esnafımızın kazanmasını istiyoruz. insanların mutsuzluğu, mağduriyeti, bizim mutsuzluğumuz ve mağduriyetimiz anlamına gelir. Aslında mülk sahiplerinden hiç para almaksızın işyerlerine yapıp, kendilerine teslim etme gibi bir düşüncemiz vardı. Bunun için düğün sarayının satılması gerekiyor. Olmazsa belki esnafımıza kira yardımı yapabiliriz. Henüz ortada somut birşey yok. Neler yapabileceğimizi zaman gösterecek. Altını tekrar çizerek söylüyorum. Endişeye gerek yok. Biz, insanları mağdur etmek için değil, mutlu etmek amacıyla bu göreve talip olduk. Düşündüklerimizi inşallah gerçekleştirebilirsek şayet, göreceksiniz Yenişehir sadece bu bölgenin değil, Erzurum insanının koşa koşa geleceği, zamanını geçireceği, ihtiyaçlarını karşılayacağı, sosyal yönü hareketli ve zengin bir ticaret ve eğlence merkezi halini alacak” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.