Dolar 32,3582
Euro 34,9598
Altın 2.324,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BB ERZURUMSPOR’UN BAŞARISI GUİNNES REKORU OLABİLİR Mİ

BB ERZURUMSPOR’UN BAŞARISI GUİNNES REKORU OLABİLİR Mİ
20 Mayıs 2018 14:02 | Son Güncellenme: 20 Mayıs 2018 15:35

BÜYÜKŞEHİR Belediye Erzurumspor, hiç kimsenin ummadığı, aklının köşesinden bile geçirmediği bir mücadele sonrasında; Süper Lig’e 17 yıl aradan sonra “merhaba” dedi.

***

BB Erzurumspor, “bu geceyarısı ve dün gece” öylesine inanılmaz bir final maçı oynadı ki Bursa’da, akla zarar.

***

Fazla değil daha bir iki hafta önce Ümraniyespor maçında yediği hatalı gol yüzünden neredeyse “aforoz” edilecek hale gelen Hakan Canbazoğlu, son final maçında müthiş büyüdü, devleşti,  sanki de “tek başına” maçı aldı, dolayısıyla özlenen şampiyonluğu Erzurum Halkı’na, taraftarına ve kendisini eleştirenlere altın tepsi içinde “buyrun, ikramımdır, iftarlığımdır” diyerek hediye etti.

***

Kaleci bir maçta penaltı kurtarır, normaldir. Hatta ikinci penaltıyı da kurtarır, o da normal sayılır. Ama, üçüncü penaltı, dördüncü penaltı olağandışı bir durumdur, kurtarılması zordur ve hatta imkânsızın adıdır.

***

İşte Canbazoğlu, soyadını da boşa çıkartmayan bir performans göstermiş, arkadaşlarının penaltı kaçırma yarışına girdiği sırada, o, ardı ardına yaptığı kurtarışlarıyla cambazlığın en alâsını yapmış, “imkânsızı başarmış”, Mavi-Beyazlı renklere gönül vermiş on binlerce insana, gecenin yarısında büyük bir sevinç ve mutluluk yaşatmıştır.

***

Kendisini ve başırada pay sahipi tüm arkadaşlarını, Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ile kulübün Onursal Başkanı Mehmet Sekmen’i gönülden kutluyorum.

***

Dünya genelinde şimdiye kadar binlerce, on binlerce takım şampiyon olmuş, o sevinci doyasıya yaşamıştır da…

Acaba BB Erzurumspor’un yaşadıklarını yaşamış, elde ettiği başarının bir benzerini elde etmiş midir, bilmiyor, olabileceğini tahmin de etmiyorum!

***

Önce önemli bir gerçeğin altını çizmekte yarar görüyorum:

Sadece bu maç değil, “bir bütün” olarak ele alındığında, BB Erzurumspor’un Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmesi gerektiğine hükmediyor insan!

***

Şöyle ki;

Geçmişte Türkiye liglerinde basamakları birer birer tırman ve şampiyonluklar yaşayan takımlar illâ ki olmuştur.

Ama hiçbir takım, bir gün önce başladığı maçı, bir gün sonra bitirmemiştir!

***

“19 Mayıs” gibi, çok anlamlı bir günün gecesinde başlayan bir “resmi maç”, uzatmalara, ardından da penaltı atışlarına kadar gitmiş, takvim yapraklarının 20 Mayıs’a döndüğü günün ilk saatlerinde hakemin bitiş düdüğü ile birlikte “ara verilmeksizin iki günde oynanan maç” halini almıştır.

***

BB Erzurumspor’un ligan başlarında, “Passolig zulmü” nedeniyle çoğu maçını dışarıda oynamak zorunda bırakılması, üst üste alınan mağlubiyetler ve yaşanan puan kayıpları sonrasında elde edilen böylesi bir zafer, başarıyı çok daha anlamlı hale getirmiş, katmerlendirmiştir.

***

Maçın oynandığı Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nı dolduran binlirce futbolsever, acaba şimdiye kadar izledikleri maçlarda aynı kaleci tarafından 4 penaltının birden kurtarıldığına tanık olmuşlar mıydı?

***

BB Erzurumspor’dan önce, ligler bittiğinde Ankaragücü ile Rizespor, şampiyonluklarını ilan etmiş, Süper Lig’e tefi etmişlerdi.

***

Mavi-Beyazlılar da, dün geceki maçı 90 dakika sonunda, diyelim ki 1-0, 2-0 ve daha farklı bir skorla tamamlasaydı mesela…

Ya da Hakan Canbazoğlu hiç penaltı kurtarmasa da, top direğe çarpıp dışarı çıksa veya doğrudan autu boylasaydı da şampiyonluk böyle gelseydi…

***

İllâ ki, herkes yine sevinir, yine mutlu olur, yine sevinç çığlıkları ile yeri-göğü inletirdi.

***

Ama inanın o başarıdan, o galibiyetten alınan haz, duyulah büyük heyecan böylesine keyifli, böylesine mutluluk verici olmazdı.

***

Elde edilen başarılar sonrasında “tarih yazdık” diye klasik başlıklar atıldığına, sloganlar söylendiğine çok tanık olmuşuzdur.

***

Hiiç kimse kusura bakmasın ama, gerçek tarihi, çift başlı kartal amblemini göğüslerinde gururla, onurla taşıyan bir avuç kahraman Bursa’da yazmış, tarihin nasıl yazılması gerektiğini dost-düşman herkese göstermişlerdir.

***

Öyle zannediyorum ki, bundan böyle herhangi bir başarı sonrasında “tarih yazdık” sloganı atacakların aklına sadece ve sadece; bir resmi maçı iki günde, hem de geceyarısında oynayan, kazanan ve şampiyon olan BB Erzurumspor ile Dadaşlar’ın kalesinde “devleşen ve penaltılara geçit vermeyen” Canbazoğlu Hakan akla gelecek, dolayısıyla sloganların şekli de şemayli de değişecektir!

***

Anlayacağınız BB Erzurumspor sadece şampiyon olmamış, “sözde” sloganları “çöpe atmış”, tarihi yaşayarak ve yaşatarak gerçekten yazmıştır.

***

Dadaşlar, bu büyük başarı ile ne kadar övünseler, yeridir.

Derim ki, bu başarının “Guinnis Rekoru ile tescillenmesi gerekir.”

***

İnanılmaz zaferi ve zaferin sevincini bizlere yaşatan herkesi bir kez daha gönülden kutlarken, yaşanılanların, Guinnes Rekorlar Kitabı’na girip-girmeyecek ölçüde olup-olmadığının araştırılması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.