Dolar 32,5474
Euro 34,9987
Altın 2.434,94
BİST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

BÖLGE HASTANESİ’NDE İLK IŞIKLAR, 15 TEMMUZ AKŞAMI YANACAK

BÖLGE HASTANESİ’NDE İLK IŞIKLAR, 15 TEMMUZ AKŞAMI YANACAK
5 Temmuz 2019 08:22 | Son Güncellenme: 5 Temmuz 2019 21:54

YAKLAŞIK 6 yıl önce yapımına başlanan Erzurum Şehir Hastanesinde sona gelindi. 2013 yılında yapımına başlanan Erzurum Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 97’si tamamlandı. Yakutiye Belediyesi Basın Müşaviri Cengiz Tosun, toplamda 4 bin 500 metrekare büyüklüğündeki hilal görünümlü çatı örtüsü ile dikkati çeken hastanenin, tamamlandığında bu özelliği ile de bir ilki oluşturacağını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Cengiz Tosun, şehir hastanesi projesinin yapımına, dönemin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın projelendirmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlanıldığını belirtti.

Tosun’un verdiği bilgiye göre, Erzurum Şehir Hastanes’inin yıl sonunda tamamlanması tahmin ediliyor. 700 milyon liraya mal olan,  bin 250 yataklı şehir hastanesi tam donanımıyla dikkat çekiyor.

ÇATI AYDINLATILACAK

Verilen teknik bilgiye göre, hilal görünümlü iki çatı, yağmur sularını da biriktirerek hastane önünde yer alan bahçenin sulama sistemine aktarıyor. Çatı 2 renk sistemi ile aydınlatılacak. Gündüzleri beyaz, geceleri ise kırmızı yanacak olan ledler, Kızılay’ın simgesi olan hilali temsil edecek. İlk aydınlatma denemesi 15 Temmuz tarihinde şehitlerin anısında yapılacak.

Hastanede toplamda 925 hasta odası, 270 yoğun bakım odası, 310 poliklinik, 40 ameliyathane ilee 3 bin 500 metre kare kapalı otopark bulunuyor. Üzerinde yer alan güneş panelleri ile de hastane, kendi elektriğini üretecek.

İKİ HASTANE KATILACAK

Şehir Hastanesi Koordinatörü Mehmet Demircioğlu, hastane de deprem anında dahi ameliyat yapılabileceğini ifade ederek” Hastanemizin yapımında yüzde 90’ın üzerinde bir mesafe katettik.. Hastanenin tamamını tamamlayarak hizmete açmak istiyoruz. Uluslararası yeşil bina sertifikası alacak hastanemiz. LEED Gold sertifikası statüsünde olacak. Yani hastane çevreye duyarlı bir yer olacak. Depreme dayanıklı hastanemizde, deprem anında bile ameliyat yapılabilecek” dedi.

Ayrıca Erzurum Şehir Hastanesinin bünyesine kentte yer alan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Palandöken Devlet Hastanesi ve Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi de katılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.