Dolar 32,5446
Euro 34,8663
Altın 2.430,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

EN OKUNAKLI VE OTURAKLI KAFE

EN OKUNAKLI VE OTURAKLI KAFE
14 Aralık 2017 19:36

UZUN zaman Kılıçoğlu Pastanesi adı altında üniversite camiasına hizmet veren bina, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 5 yıldızlı kitap kafeye dönüştürüldü.

İşletmecisi FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle boşaltılan ve yeni baştan dizayn edilen binada “Şiraze” adı altında hizmet vermeye başlayan kitap kafe, birkaç gün içinde hemen herkesin ilgi odağı oldu.

Son derece modern çizgileri ile dikkati çeken Şiraze, nezih bir mekan oluşunun yanında, “farklı işletmecilik anlayışı” ile de müşterilerine hizmet veriyor.

Kafenin bir bölümünün kitaplık haline getirildiğini belirten yetkililer, “Kitaplığımızda yaklaşık 12 bin adet kitap var. Müşterilerimizden isteyene, istedikleri kitabı ücreti mukabilinde satıyoruz. Müşteri çıkışta, kitabını da beraberinde götürüyor. Raflardan kitapları alıp okuyup, tekrar yerine koymak yasak. Kitap okumak isteyen, istediği kitabı satınalmak zorunda. Tabi isteyen beraberinde kitap getirebilir, gelip burada edebi sohbetler yapabilir. Müşterilerimize kitap satışının yanında, ucuz fiyattan çay, kahve ve küçük çaplı yiyecek, içecek türleriyle de hizmet veriyoruz” dediler.

Atatürk Üniversitesi’ne böylesi farklı bir mekanı kazandıran Rektör Ömer Çomaklı’ya teşekkür eden vatandaşlar, “Kitap kafe düşüncesi gerçekten mükemmel. Son derece şık bir görünüme sahip böylesi bir mekanda bir yandan çay, kahve yudumlayıp, diğer yandan kitap okumak insana keyif veryor. Bu tür kültür mekanlarının şehrin değişik noktalarında da boy göstermesi, özellikle gençlerin kitapla buluşması ve tanışması açısından büyük yarar sağlayacaktır” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.