Dolar 32,5836
Euro 34,6522
Altın 2.527,59
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

İLETİŞİM NE, BUNU BİLMİYORUZ!

İLETİŞİM NE, BUNU BİLMİYORUZ!
2 Kasım 2017 12:49 | Son Güncellenme: 2 Kasım 2017 12:50

ATATÜRK Üniversitesi’nde üçüncüsü başlayan Sağlık İletişimi Sempozyumu’nda (SİS 2017) söz alan konuşmacılar, iletişim konusunda toplum olarak yeterli beceriyi gösteremediğimize işaret etti, medyada görev yapan sağlık muhabirlerinin de eğitimden geçmesi gerektiğini dile getirdiler.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri Sanatları Merkezi’nde düzenlenen  ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ile Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle gerçekleşen sempozyuma, sağlık sektöründen çalışanlar ve akademisyenler katıldı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Besim Yıldırım, sempozyumun amacına değindiği konuşmasında, böylesi bir etkinliğe evsahipliği yapıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve katılımcılara teşekkür etti. Sağlık ve iletişim kavramlarına değinen Yıldırım, sempozyumda herkesin fikrine danışılacağını hatırlattı, çeşitli bildirilerin tartışılacağı sempozyumun önemli sorunların çözümüne katkı yapacağına inandığını kaydetti.

“SAĞLIK MUHABİRLERİ EĞİTİLMELİ”

Sağlıkta iletişim sempozyumu Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel ise, Aziz Atatürk’ün ismini taşıyan böylesi önemli bir üniversitede, son derece önemsedikleri bir sempozyuma katıldıkları için, mutluluk duyduğunu belirtti.

Ülkemizde yaşanan en önemli sorununun “iletişimsizlik” olduğunun altını çizen Yüksel, şunları söyledi:

“-Biri birimizle iletişim sağlayamadan hiçbir sorunu çözemeyiz, eğitimde mesafe alamayız. Sağlıklı bir toplum olmanın ön şartı da budur, iletişimdir. Sağlık muhabirlerinin eğitilmesi, sağlık konularında okur-yazarlık derslerinin konulması gerektiğine inanıyorum. okullarımızda da sağlıkta iletişim konusu, ders olarak müfredata konulmalı. İki gün boyunca erzurum’da sağlık ve iletişim ile ilgili güncel konuları sorunları tartışacağız. Güzel vakit geçireceğimize inanıy, sizleri seneye Eskişehir’e bekliyoruz.”

“İLETİŞİMİN KELİME ANLAMINI BİLMİYORUZ”

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci İspir, günümüz dünyasında kurumlararası işbirliğinin giderek önem kazandığına işaret etti. Sağlığın önemine sürekli vurgu yaptığımızı ve iletişim kurmaya çalıştığımızı hatırlatan İspir, “Ama iletişimin kelime anlamı ne, bunu bilmiyoruz. Oysa iletişim olmadan, sağlıklı bir nesil ortaya çıkarmak mümkün olmaz. Sağlıkta iletişim sempozyumu bu bakımdan çok önem arz ediyor. İnsan için çok önem arz eden sağlık ve iletişim konularının bir araya getirilmesi çok güzel” dedi.

“BİLGİ DOĞRU SUNULMALI”

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nde böylesi önemli bir sempozyumu düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sağlık ve iletişim konularında bilim insanları olarak halkı aydınlatmaya çalışacaklarını belirten Rektör Çomaklı, sağlık haberciliğinin önemine değindi. Çomaklı, sağlıkla ilgili haberlerin vatandaşa en doğru şekilde ulaştırılması gerektiğini belirtti, “Ülkemizde sağlık iletişimi bağlamında yapılan çalışmalar çeşitlendi. Düzenlenen bu ve benzeri toplantılar vasıtasıyla bilinçleneceğiz ve bilinçlendireceğiz. Sağlık haberciliğinde bilgi doğru sunulmalı. Sempozyumun verimli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

“SİZLERİ ERZURUM’DA GÖRMEKTEN MUTLUYUM”

Vali Seyfettin Azizoğlu, yaptığı konuşmada,“Anadolu’nun güzel kapısı Erzurum’da sizleri görmekten mutluyum. Sağlıkta iletişimle ilgili sempozyumda ele alınacak konuların daha iyi sonuçlara ulaşacağımıza katkı yapacağına inanıyorum. Hemen herkes, ekiplerin hastalarla, hastaların diğer hastalarla, hastaların hastane personeli ile iletişimi konusunda iyi olmadığının farkında. Bu düşünceyi ortaya koyan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Sempozyuma, Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü İbrahim Barbaros Akçakaya, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın-Yayın Bölümü ve SİS Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel’in yanı sıra farklı üniversitelerden öğretim elemanları, sağlık muhabirleri ve davetliler katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından sempozyum başladı. HABER: METEHAN NAZLI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.