Dolar 32,5633
Euro 34,9936
Altın 2.449,25
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

YENİŞEHİR, YENİBAŞTAN!

YENİŞEHİR, YENİBAŞTAN!
28 Mart 2017 19:20
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Yenişehir’in adeta “bam teline dokunan” Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “En büyük hayalim, son durağa kadar imarı değiştirmek” dedi ve ekledi: “Binalarımız çok yorgun, Allah korusun bir anda yıkılabilir!”
Hali hazırda kullandıkları hizmet binasının depreme dayanıklı olmadığını, bu nedenle yeni bina yaptırmak zorunda kaldıklarını belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Yeni hizmet binamızı kısmet olursa nisan ayında açacağız” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Yenişehir’deki “emekliler kahvehanesi”nde yöre esnafı ve basın mensupları ile biraraya gelen Başkan Bulutlar, yaptıkları imar değişiklikleri ile ilgili olarak bilginin ötesinde adeta “müjde” verdi. Kahvehaneyi dolduran esnafı ve yöre sakinlerini sevindiren açıklamalar yapan Bulutlar, basın mensupları ile sohbetinde de şu değerlendirmelerde bulundu:
BİNALAR ANİDEN YIKILABİLİR!
“- Yenişehir’in binaları çok yorgun, Allah korusun aniden yıkılabilir. Bunun için imar değişikliği yaptık. Ana yola bakan işyerlerinin irtifasını 3,5 metreden 8,5 metreye çıkarttık. Arkadakı konutlarda da 8 kata kadar yapılaşma izni vereceğiz. İmar değişikliği yapmamız için yoğun talep vardı. Bu değişikliği inanıyorum ki, duyan gelecek. Yenişehir’de başlayacak inşaatlar, kent ekonomisine de ciddi ivme kazandıracak. Yenişehir’in yollarını genişletecek, yeşil alanlarını birleştireceğiz. Tek tip bir dükkan projesi düşünüyorum. Projeyi biz hazırlayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın da yapım konusunda esnafımıza gerekli yardımı yapacağına inanıyorum. İşyerleri günün şartlarına uygun olmalı. Çeşitli bankalar Yenişehir’de şube açacak ama istedikleri şartlara uygun bina bulamıyorlar. Sökülecek mevcut işyerlerinin yerine daha uygun binalar yapılacağını ümit ediyorum.”
SEKMEN: TAPUSUZ EV ASLA ALMAYIN
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aktaran Mehmet Sekmen ise, daha çok Karadayı tarafından mağdur edilen konutzedelere yönelik mesajlar verdi. Karadayı’nın ismini vermeden, mağdurlara göndermeler yapan Başkan Sekmen, “Mağdur edildiniz Ama bunun suçlusu sizsiniz. İnsan ekmek alırken fiş alıyor. Nasıl olur da siz ev alırken evrağını almazsınız? Mağdurlar olarak hakkınızı arayın. neinereye başvurulması gerekiyorsa başvurun, mahkemelere gidin. Mağdurlar için belediye olarak, ayda 650-700 lira taksitle ev yapıyoruz. Bu fiyata kiralık ev bulmak mümkün değilken, biz yara sarmak için fedakarlığa katlanıyoruz. Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum: Tapusuz ev asla almayın. Erzurum’u, Bursayı’yı dolandıran adamı gittik biz İstanbul’da, Beşiktaş’da bulduk. Süreci ve yaşanılanları iyi biliyorum” dedi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.