Dolar 32,5691
Euro 34,7564
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

KIZLAR, BOŞ TABYALARI GÖRDÜ, ŞAŞIRDILAR!

KIZLAR, BOŞ TABYALARI GÖRDÜ, ŞAŞIRDILAR!
27 Kasım 2016 21:17

11-ykn

SON birkaç yıldır gerçekleşen halk yürüyüşü ile ülke gündemine gelen Erzurum Tabyaları, bundan dolayı hemen herkesin ilgi odağı oldu. Erzurum’a düzenlenen tur’lar ile tabyaların bulunduğu Topdağı’na çıkan ziyaretçiler, sosyal tesis anlamına bir şey görememenin hayalkırıklığını yaşıyor.

Ardahan Gençlik Merkezi’nin düzenlediği gezi çerçevesinde Erzurum’u gezmeye gelen çok sayıda genç kız, Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nı gezdi, Nenehatun’a mezarı başında fatiha okudu, “Acaba buralarda neden bir sosyal tesis yok? İnsan yemeye, içmeye ihtiyaç duyuyor ve hatta hediyelik eşya almayı düşünüyor. Ama çevre boş. Taştan başka buralarda bir şey gözükmüyor” demekten kendilerini alamadılar.

Uzunca bir süre önce Nenehatun adı altında milli park ilan edilen Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın bulunduğu Topdağı’nda yol yapımı ve küçük çaplı çevre düzenlemesinin dışında bir hareketlilik olmaması, sadece gelen yerli-yabancı turistleri değil, yöre insanını da rahatsız ediyor.

Tabyalar’ın, turizme kazandırılmasını, Mecidiye Tabyası’nda müze açılmasını isteyen vatandaşlar, “Bunlar çok uzun zamandan beri konuşulan, yapılıyor, yapılacak denilen, ama şimdiye kadar yapılmayan projeler. Bir yere milli park demekle, o yer milli park olmuyor. Yetkilileri bu konuda göreve çağırıyor ve Topdağı’nı usulüne uygun şekilde şenlikli bir yere dönüştürmelerini istiyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.