Dolar 32,4809
Euro 34,9665
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

RENKLERİN DE DİLİ VARMIŞ DİYORLAR!

RENKLERİN DE DİLİ VARMIŞ DİYORLAR!
4 Ekim 2016 03:01 | Son Güncellenme: 4 Ekim 2016 03:02

01-a-rnk

RENKLERİN de bir dili olduğunu biliyor muydunuz?

“Hayır, bilmiyorduk” diyorsanız, işte size öğrenme fırsatı!

Renkler, hayatımızın vazgeçilmez parçalarıdır ve başta iş hayatımızın verimliliği olmak üzere, her alanda kullanılabilir.

Mesela, renkler duygularımızın üzerinde iyi bir uyarıcı etkisinde bulunur. Kullandığımız renkler hem bizim hem de başkalarının bilinçaltına tesir edeceği için ortam içerisine çok yönlü bir etkisi vardır. Örneğin kumarhanelerde kırmızı ışıklandırmalar yapılarak kişilerin daha fazla para harcaması veya daha büyük risklere girmesi teşviklendirilmektedir. Örneğin sarı renkli veya mavi renkli arabaların daha fazla kaza yaptığı ortaya çıkmaktadır. Ya da kırmızı renkte bir çerçeveye konulmuş olan resmi kişilerin daha fazla tercih ettiği ve o resimdeki fotoğrafı diğer fotoğrafla aynı olsa dahi daha fazla beğendi ortaya çıkmaktadır. Renkleri kullanarak iş hayatımızda veya iş görüşmelerimizde etkinliğimiz arttırılabilir ve kaliteli iletişim kurma fırsatımızı daha da iyi hale getirebiliriz.

Bazı renkler içinizi karartırken bazı renkler içinizi neşelendirir. Kimisi sakinleştirir, kimisi de gerginleştirir. Hatta elbiselerimizde kullandığımız renkler zihinsel yapımızı veya karakterinizi de etkileyebilir. Örneğin gün içerisinde kırmızı renkli giyinen kişilerin daha fazla saldırgan veya atak kişiler olduğuna rastlanmaktadır. Yada toplantılara giderken sarı bir gömlek giyen kişilerin zihinsel güçlerinin daha fazla arttığı görülmektedir. Hatta onlar bu durumun farkında dahi olmasalar bile bu durum bilinçaltına gönderildiği için otomatikman davranışlarını değiştirecektir.

Renkler çevreye çeşitli titreşimler yaydığı için bu titreşimler sayesinde ışıklandırma içerisinde bir etkileşim olacak ve beyin alıcıları tarafından alınıp omurgaya gönderilecektir. Renkler sayesinde aynı zamanda başkalarını tanıyabilir hatta kendimizi de tanıyarak ihtiyaçlarımızı daha iyi fark edebiliriz. Çünkü hayatınız içersine kullandığımız birçok renk çevremizin bizi nasıl anladığını, bizi nasıl betimlediklerini belirler.

Gelelim renklerin özelliklerine… Her rengin kendine ait özelliklerinden ve nerelerde nasıl kullanmamız gerektiğinden belli bir miktar bahsedeceğiz.

Renklerin Anlamları: Renkler hayatımızın parçası. Renkler olmasaydı hayat çekilmez olurdu herhalde… Peki renklerin hayatımız nasıl etkilediğini biliyor musunuz? Renk seçiminin kimi zaman karakterimizi yansıttığından ya da seçtiğimiz rengin bize olumlu ve olumsuz etkileri olduğundan haberiniz var mı ? 

Beyaz: Saflığı, temizliği ve istikrarı ifade eder.
Siyah: Gücü, tutkuyu ve çoğu ülkede matemi temsil eder.
Mavi: Sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade eder.
Yeşil: Doğanın ve huzurun rengidir.
Kırmızı: Canlılık ve dinamizmin rengidir. Ataklık, azim ve kararlılığı ifade eder.
Sarı: En parlak ve dikkat çekici renktir. Neşe, zeka, incelik ve pratikliği ifade eder.
Mor: Asalet, lüks ve itibarın rengidir.
* Pembe: Neşe, güven ve rahatlığı ifade eder.
Turuncu: Dışa dönük olmayı ve güveni temsil eder.
Lacivert: Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder.
* Kahverengi: Toprağın ve doğallığın rengidir.
Gri: Alçak gönüllülüğü ve dengeyi ifade eder.Renklerin insan üzerindeki etkileri sağlık, psikoloji, alışveriş, üretim, zihinsel ve fiziksel performans gibi konularda kullanılmaktadır.
Renklerin Etkileri:
* Beyaz: Temizlik, saflık ve güven hissi verir. Hüzünlendirir.
* Siyah: Konsantrasyonu ve özgüveni arttırır.
Mavi: Özgürlük hissi verir ve sakinleştirir.
Yeşil: Dinlendirir ve huzur verir.
Kırmızı: Tansiyonu ve kan akışını hızlandırır. İştah açar.
Sarı: İnsana heyecan ve canlılık verir. Dikkat çekicidir.
* Mor: Bilinç altını olumsuz etkileyebilir.
Pembe: Neşe, güven ve rahatlık verir.
Turuncu: İştah açar. Yorgunluğu giderir.
* Lacivert: Düşünce gücünü arttırır. Ciddiyet verir.
Kahverengi: Toplum içinde rahatlık ve güven verir.
Gri: Uzlaştırıcıdır. Yoğun kullanılırsa bunaltıcı olabilir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.