Dolar 32,4964
Euro 34,8120
Altın 2.476,57
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

SELAMİ ALTINOK, EMNİYET’İN BAŞINA GEÇTİ

SELAMİ ALTINOK, EMNİYET’İN BAŞINA GEÇTİ
10 Eylül 2016 03:20 | Son Güncellenme: 10 Eylül 2016 06:50

01-sel

SON yılların “en popüler” bürokratı olarak öne çıkan Erzurumlu Selami Altınok, yayınlanan yeni kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine getirildi. İçişleri Bakan Müsteşarı olarak görev yapan Altınok’tan boşalan yere ise Artvin Valisi olarak hizmet veren Muharrem İnce atanırken, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz merkez valisi oldu.

İçişleri Bakanlığı’nda yapılan değişiklikten sonra, gözler valiler kararnamesine çevrilmişti. Beklenen kararname, Resmi Gazete’de yayınlandı. Yeni “kısmi” kararnameyle 6 ilin valisi değişti, 4 vali merkeze alındı. Yapılan son atamalarla Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz merkeze çekilirken, yerine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok kaydırıldı.

ZOR GÜNLERİN ADAMI

Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden Aksaray Valiliği’ne, oradan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Erzurumlu Selami Altınok, 1 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde bağımsız bakan olarak kabineye girmiş ve yaklaşık 7 ay İçişleri Bakanı olarak ülkeye hizmet vermişti. 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra, Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesiyle birlikte, Selami Altınok da müsteşar olarak aynı bakanlıkta görev yapmaya başlamıştı.

Ülkenin en karışık günlerinde üstlendiği önemli görevlerin altından kalkmayı başaran Selami Altınok, yayınlanan son kararname ile bu kez de Emniyet Teşkilatı’nın başına getirildi. Ankara’da dengeleri değiştiren yeni valiler kararnamesi ile birlikte, atamalar şu şekilde gerçekleşti:

İŞTE YENİ ATAMALAR

Muharrem İnce, Artvin Valiliği’nden, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na…

Selami Altınok, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne…

M.Celalettin Lekesiz, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden, Merkez Valiliği’ne…

Mehmet Kılıçlar, Ankara Valiliği’nden Merkez Valiliği’ne…

Hamza Erkal, Çanakkale Valiliği’nden Merkez Valiliği’ne…

Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Valiliği’nden Merkez Valiliği’ne…

Ercan Topaca, Hatay Valiliği’nden Ankara Valiliği’ne…

Ömer Doğanay, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden, Artvin Valiliği’ne…

Orhan Tavlı, Mülkiye Müfettiş Kurulu Başkanlığı’ndan, Çanakkale Valiliği’ne…

Erdal Ata, Merkez Valiliği’nden, Hatay Valiliği’ne…

Hasan İpek, Merkez Valiliği’nden, Sinop Valiliği’ne…

Zülfikar Dağlı, İzmir Vali Yardımcılığı’ndan, Düzce Valiliği’ne. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.