Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

YILIN PROJESİ ÖZEL ÖDÜLÜ YÜKSEK İRTİFA’YA VERİLDİ

YILIN PROJESİ ÖZEL ÖDÜLÜ YÜKSEK İRTİFA’YA VERİLDİ
24 Aralık 2016 21:16 | Son Güncellenme: 24 Aralık 2016 21:22

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Türkiye Spor Ödülleri Şehitlere Saygı Gecesi’nde, “Yılın Spor Projesi Özel Ödülü”nü aldı.

Spor Türkiye tarafından düzenlenen yarışmada ödül almanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Sekmen, “Erzurum’u sporda dünya kenti yapma hedefiyle şehrimizde önemli yatırımlara imza attık, atmaya da devam ediyoruz” dedi.

Erzurum’un sporda altın bir dönemi yaşadığını ifade eden Başkan Sekmen, şunları kaydetti:

ERZURUM’DA KAMP YAPMAK AVANTAJDIR

“Erzurum’un iklim özellikleri ve yüksek rakımda bulunmasından dolayı FIFA standartlarında 11 futbol sahasını kapsayan ve 2 etaptan oluşan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile spora ve sporcuya yatırım yaptık. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Avrupa takımlarının sürekli gündeminde yer aldı. Palandöken Dağı’nın eteklerinde bin 800 rakımın üzerinde kondisyon depolayan sporcular Erzurum’da kamp yapıyor. 2015-2016, 2016-2017 futbol sezonuna Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde hazırlanan futbol takımlarının teknik patronları, Türkiye’nin birçok ilinde hava sıcaklığının hayatı olumsuz etkilediğini, yüksek rakımlı Erzurum’un serin ikliminin, futbol takımlarına avantaj sağladığını sürekli ifade ediyor.

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi yabancı kulüpler, Süper Lig ekipleri ile 1., 2. ve 3. Lig futbol takımlarını ağırladı. Yaz sezonunda diğer spor branşlarından da çok sayıda kulüp ve sporcu Yüksek İrtifa Kamp Merkezi tesislerinde antrenman yaptı. Burada Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından Pro Lisans UEFA A Lisans Kursu ile UEFA B Lisans Kursu da düzenlendi. Merkezimizde Kız ve Erkek Futbol Köyleri Projesi kapsamında uzmanlar tarafından ileri seviyede futbol eğitimi de verildi. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin ikinci etabının tamamlanmasıyla birlikte Avrupa’nın en popüler takımlarını şehrimizde ağırlayıp, burada kamp yapmalarını sağlayacağız.”

A SPOR’DAN JEST

SPOR A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal, Kayseri’deki hain terör saldırısında şehit olan Erzurumlu Arif Tuğ’un cenaze törenine katılan, bu nedenle de İstanbul’a gidip de ödülü alamayan Başkan Mehmet Sekmen’e, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne verilen ödülü takdim etti.

Öte yandan A SPOR programında, Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi uzun uzadıya konuşuldu. Programın sunucu ve yorumcuları, başta da Erman Toroğlu olmak üzere Erzurum’daki tesisleri yere-göğe sığdıramadı, “Futbol takımlarımız yurtdışına gidip avuç dolusu para harcayacaklarına, Erzurum’a gitsin” diyerek, jest yaptılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.