Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

25 BİN KİŞİ, ECDADA SAYGI İÇİN YÜRÜDÜ

25 BİN KİŞİ, ECDADA SAYGI İÇİN YÜRÜDÜ
8 Ocak 2017 12:41

ARALARINDA Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın da bulunduğu yaklaşık 25 bin kişi, ecdada saygı için Sarıkamış’da yürüdü.
Saat 10.30’da başlayan yürüyüşte katılımcılar dev bayrak ve Atatürk posterleri ile ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganıyla sıfırın altında 6 derece soğukta yürüyüşe başladı. Zorlu yürüyüşe katılanlar 8 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izledi ve yürüyüş Yukarı Sarıkamış Mahallesi’ndeki tören alanında saat 12.30’da son buldu.
ÇANAKKALE’DEN GETİRİLEN TOPRAK ŞEHİTLİĞE DÖKÜLDÜ
Kar yağışı altında geçen yürüyüş sonrası bakanlar, Çanakkale’den getirilen toprağı Allahuekber Şehitliği’ne döktü. Komutanlar Sarıkamış harekatını anlattı ve saygı atışı yapıldı. Tören alanında yürüyüşe katılanlara çorba ikram edildi.
Sarıkamış Şehitliği Anıtı önünde düzenlenen törende ilk olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuştu. Bakan Arslan, şunları söyledi:
“Ey gençler geçmişinizi iyi bilin. Ecdadının bu toprakları hangi şartlarda bize vatan olarak bıraktığını iyi bilin ki geleceğimiz o oranda sağlam olsun. Gençler toprağın kıymetini iyi bilsin gençler bir olmanın beraber Türkiye olmanın kıymetini iyi bilsin. Kendimize soruyorduk, ‘Acaba anlatabildik mi, acaba gençlik apolitik mi yetişiyor, gençlik geçmişinden bi haber mi yaşıyor’ diye tereddüdümüz vardı. Ama o gençler hepimizi mahcup etti. 15 Temmuz’da her biri yaşına bakmadan nasıl ki 100 sene önce 14-15 yaşındaki fidanlar burada bu toprakları bize vatan olarak bırakmak için şehit oldularsa meydana çıktılar. Kadınlarımızın her biri birer Nene Hatun oldu meydanlara çıktı. O Nene Hatun ki emzirdiği 6 aylık bebeğini evde bırakıp sokağa çıkmıştır. O bebek annesiz, babasız büyür ancak vatansız büyüyemez demişti. İşte 15 Temmuz’da milyonlarca Nene Hatun’un meydana çıkması yine bize dedi ki evet kadını ile genciyle yaşlısı ile her kes bu toprakların şehit kanı ile sulanıp, vatan olarak bırakıldığının farkında. İnşallah sonsuza kadar da böyle devam ettirilecek. 15 Temmuz’da çok güzel dersler veridi. Bugün dahi ülkemizde içeride dışarıda istikbalimiz ve istiklalimiz için ülkemizin bekası için gözünü kırpamadan şehadet şerbetini içmeye hazır Mehmetçiğimiz ve güvenlik güçlerimiz var. Anadolu coğrafyasının her yerinde komşu da yangının söndürülüp o yangının ülkemize sıçramaması için hareket eden askerimiz, silahla kuvvetlerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız var. Allah onların hepsinden razı olsun. Allah onlardan razı olsun ki biz inşallah aldığımız emaneti aynı sağlamlıkla aynı kararlıklıkla gelecek nesillere aktaracağız. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.