Dolar 32,4832
Euro 34,9902
Altın 2.434,67
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

DOĞADAN SOFRAYA ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, HAFTANIN SON İKİ GÜNÜNDE ÖNEMLİ BİR ETKİNLİKLE ÖZELLİKLE ÇOCUKLARA BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI. DOĞADAN SOFRAYA PROJESİ ÇERÇEVESİNDE KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA HAZIRLANAN ÇOK SAYIDA ÜRÜN, ÖZELLİKLE DE MEYVELİ YOĞURT HEMEN HERKES TARAFINDAN ÇOK BEĞENİLDİ.

DOĞADAN SOFRAYA ŞENLİĞE DÖNÜŞTÜ
1 Ekim 2022 20:55 | Son Güncellenme: 2 Ekim 2022 10:19

ATATÜRK Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından yürütülen ve Ufuk Avrupa Projeleri kapsamında kabul edilen ‘Science from Nature to your Table / Doğadan Sofraya Bilim’ başlıklı projeye ilgi oldukça yoğun oldu.

Alanında ülkenin en geniş bilim etkinlerden biri olan, bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların, sofraya gelinceye kadar geçirdiği süreci deney ve atölye çalışmaları ile çocuklara anlatan Doğadan Sofraya Bilim şenliğinin ilk gününü, katılım sağlayan öğrencilerin coşkusu ve heyecanıyla geçti.

Eski araç işletmenin yeniden dizayn edilmesi ile modern bir görünüme kavuşan Yeni Okuma Salonunda gerçekleşen etkinlik kapsamında deneylerden atölye çalışmalarına, tiyatro gösterilerinden sportif faaliyetlere kadar onlarca etkinliğe katılan öğrenciler hem eğlendi hem öğrendiler. 2 bine yakın öğrencinin katıldığı ilk günün ardından ikinci gününde ise halka açık şekilde gerçekleştirilen festivale ailelerin ilgisi de fazla oldu. Tatilin keyfini çocukları ile birlikte bilimsel etkinliklere katılarak çıkaran aileler, çocuklarının bilimsel faaliyetlere katılarak yaşadıkları heyecan dolu anlara ortak oldu.

ÇOMAKLI TORUNU İLE KATILDI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da torunuyla birlikte geldiği bilim festivalinde tüm atölye çalışmalarına uygulamalı olarak katıldı ve torunuyla birlikte etkinlikte uzunca bir süre vakit geçirdi. Doğadan Sofraya Bilim Projesi hakkında erzurumdanhaberler.com’a açıklamalarda bulunan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinde araştırma ve proje kültürünün yerleştiğini ifade ederek: “Üniversitemizde araştırma ve proje sayısında eskiye oranla çok ciddi bir yükselişi yakaladık. Nitekim birçok kriter gözetilerek seçilen araştırma üniversiteleri arasına girmemiz bunun en önemli ürünüdür. Bu etkinliklerden birisini de üniversitemizde gerçekleştiriyoruz. Ben de, hayal gücünün gelişmesi ve bilimsel çalışmalarla buluşması için etkinliklere torunumla birlikte katıldım. Hem eğlendi, hem öğrendi hem de öğrendiklerini uygulama şansını elde etti. Bu düşüncelerle; iki gün boyunca binlerce gencimizin buraya gelerek bilimsel faaliyetlere katılmasına vesile olan başta proje ekibimiz olmak üzere tüm üniversite ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GURUR DUYDUK

Proje hakkında konuşan Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Selda Örs ise, 146 Bin Avro’luk bir bütçe ile desteklenen Doğadan Sofraya Bilim Projesinin, Atatürk Üniversitesinin çerçeve programları kapsamındaki ilk koordinatörlüğü olduğunu belirterek, bu derece önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Bu projenin Avrupa’nın 25 ülkesi ile aynı anda bu yıl Erzurum’da kutlandığını vurgulayan Örs, projenin başından beri desteğini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti. erzhaber

TIKLAYIN İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.