Dolar 32,5709
Euro 34,9658
Altın 2.445,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

TATLI DİL İLE KURULAN KÖPRÜ

TATLI DİL İLE KURULAN KÖPRÜ
25 Aralık 2021 17:19 | Son Güncellenme: 25 Aralık 2021 17:27

ATATÜRK Üniversitesi’nde; Türkiye’nin ilk ve tek sanatsal buz müzesindeki haftalık söyleşilerden haberiniz var mı?


Geçtiğimiz cuma günü yapılan etkinlikte konu, “Geçmişten günümüze Erzurum Radyosu”ydu!
Organizasyonunu Lokman Lokmanoğlu’nun yaptığı, daha çok sanatsal söyleşilerin gerçekleştirildiği ATABUZ Müze’deki cafenin konukları, bu kez Radyo Müdürü Feyza Yılmaz’ı dinledi.

YAYIN NASIL BAŞLADI

Feyza Yılmaz konuşmasına, 15 Aralık 1960 yılında, Erzurumlu Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in konuşması ile yayın hayatına başlayan Erzurum Radyosu tarihinde, altı çizilmesi gereken önemli konuları anımsattı.
Yaklaşık 17 yıllık TRT’ci olan Feyza Yılmaz, Erzurum Radyosu ile birlikte kurulan Türk Halk Müziği Doğu’dan Sesler korosunu anlattı.
İlgi ile izlenen söyleşinin arasında “taş plaklar”daki şarkıları, antika görünümlü bir gramofondan dinledik.

ANILARDAN BİR DEMET

Söyleşinin son bölümünde dinleyiciler arasında bulunan TRT Erzurum Radyosu spiker ve yapımcıları da söyleşiye katılınca sohbet iyice renklendi.
“Tatlı dil”le kurulan 61 yıllık dostluğun bugünkü temsilcileri, sohbet sırasında yaşadıkları anılardan örnekler sundular…

GURUR DUYUYORUM

Gülgün Feyman, Mesut Mercan, Hakan Şahin gibi ünlü spikerlerin yetiştiği  Erzurum Radyosunda spikerlik yapan Hande Zeynep Şengül, böylesine önemli bir kurumda  görev almaktan gurur ve mutluluk duyduğunu bildirdi. Hande Zeynep Şengül, dinleyici kadınlarla arada bir çaylı- pastalı sohbet toplantıları yaptıklarından söz etti.

ÇOBANIN GÜVENİ

Spiker Yıldıray Yıldız, Muş’un Bulanık’tan bir çobanla olan anısını anlattı. Oğlu duvar altında kaldığı için Erzurum’a hastaneye gelen çobanın, sadece sesinden tanıdığı spikerden yardım istediğini vurgulayan Yıldıray Yıldız, hiç tereddüt etmeden gerekeni yaptığını söyledi.

GAZİNİN MUTLULUĞU

Yapımcılardan Azer Yılmaz Aydın, geçmiş yıllarda Sarıkamış harekatının yıldönümünde canlı yayın yapmak için Allahuekber Dağları’na giderken tipi yüzünden bir köye sığınmak zorunda kaldıklarını belirtti. Köyde bir gazinin de kendileri gibi törene gidemediğini öğrenince gazinin evinden canlı yayını gerçekleştirdiklerini aktaran Azer Yılmaz Aydın, yakınlarına “Devletim beni unutmaz” diyen gaziyi çok mutlu ettiklerini ifade etti.

Azer Yılmaz Aydın, bir sonraki yıl köye gittiklerinde o gazinin vefat ettiğini, odasının duvarlarını yayın yaptıkları zaman çektirdikleri fotoğraflarla donattığını anlattı.

Programı sunan Güzel Sanatlar Fakültesinden Doç. Önder Yağmur da, çocukluğunda Radyoevinin duvarında çok oturduğunu ve hep binanın içerisini merak ettiğini söyledi. Doç. Yağmur, o binayı, sonraki yıllarda kızının çocuk korusu başvurusu yapması için gittiklerinde gördüğünü hatırlattı.
Etkinliği; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yılmaz, Ata Buz Eserler Müzesi Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Bulat, TSK Mehmetçik Vakfı eski Temsilcisi emekli Albay Sabri Topdağı ile Avukat Sadrettin Haşıloğlu ve çok sayıda davetli izledi.

SESLERİNDEN TANIDIKLARIMIZ:
TRT Erzurum Radyosunda görev yapa ekip, (Soldan sağa) Muharrem Bilen, Alev Altun, Alkın Tolga, Azer Yılmaz Aydın, Ömer Ergedik, Feyza Yılmaz (Radyo Müdürü), Yıldıray Yıldız, Hande Zeynep Şengül ve Talip Akpunar, program sonrasında erzurumdanhaberler objektifine poz verdiler. KADİR SABUNCUOĞLU – ÖZTÜRK AKKÖK

YORUMLAR

  1. Sabri TOPDAĞI dedi ki:

    Çok güzel ve farklı bir söyleşi programıydı, ilgiyle takip ettim. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.