Dolar 32,6078
Euro 34,8089
Altın 2.494,00
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

273 İŞÇİ İÇİN MASAYA OTURDULAR

273 İŞÇİ İÇİN MASAYA OTURDULAR
18 Ağustos 2017 14:35 | Son Güncellenme: 18 Ağustos 2017 14:36

ATATÜRK Üniversitesi ile Tez-Koop-İş Sendikası ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Rektör Ömer Çomaklı, “İşçilerimizin ücretlerinde yapılan iyileştirme hem işveren olarak bizi, hem de işçi temsilcilerini memnun etmiştir. Her iki tarafa da sözleşme hayırlı olsun” dedi.

Atatürk Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü’nde (Araştırma Hastanesi) çalışan işçilere yönelik olan ve 01.03.2017 ile 28.02.2019 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşmenin toplam 273 işçiyi kapsadığını dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

KARŞILIKLI UZLAŞMA SAĞLANDI

“ Yapılan görüşmeler, 2 Ağustos 2017 tarihinde Ankara’da Merkezi Hükümet tarafından imzalanan Kamu Protokolü çerçevesinde karşılıklı uzlaşma sağlanarak başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. İmzalanan Toplu İş Sözleşmeleri ile 273 işçimize yönelik bir takım sosyal ve mali iyileştirmeler sağlanmıştır.

Diğer yandan yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulamayan Tez Koop-İş Sendikası üyesi işçilerin açık alanda ve kapalı alanda çalışanlarının ücret dengesizliği kısmen de olsa ortadan kaldırılmıştır. Yine aynı sendika üyesi işçilerden bazılarının yevmiye farklılıkları düzenlenerek dengesizlikler giderilmiştir” ifadelerini kullandı.

AYNI İŞE AYNI ÜCRET OLMALI

Kamu çalışanlarının bir bütün olarak ele alınması gerektiğine vurgu yapan Rektör Çomaklı: “Aynı işi yapan çalışanların ister memur olsun, ister işçi ya da sözleşmeli personel aynı ücret rejimine tabi olması gerektiğini düşünüyoruz. Gönül isterdi ki, tüm çalışanlarımız daha yüksek refah düzeyine sahip olsun ancak mevcut şartlarda yapılabilecek olanın en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bize bu süreçte yapıcı yönde katkı sağlayan değerli sendikalarımıza özellikle teşekkür ediyor, toplu iş sözleşmesi ve ilgili görüşmelerin ülkemize, üniversitemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÇALIŞANLARIN HAKLARI KORUNDU

İmza töreninde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türkiye Ticaret Kooperatif Eğitim Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk hazır bulundu.

Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin kalkınmasında çok önemli bir paya sahip olduğuna vurgu yapan sendika başkanları, çalışan işçilerin haklarını koruyan ve çalışma şartlarını iyileştiren Rektör Çomaklı’ya teşekkür ederek, imzalanan bu sözleşmenin tüm taraflara hayır getirmesi temennisinde bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.