Dolar 32,4390
Euro 34,7408
Altın 2.428,15
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 16°C
Per 14°C
Cum 14°C

ASİLİ DE YOKTU VEKİLİ DE

ASİLİ DE YOKTU VEKİLİ DE
17 Ekim 2021 14:45 | Son Güncellenme: 17 Ekim 2021 17:49

GEÇİRDİĞİ beyin kanaması sonucu 17 Mayıs 2017 tarihinde, 51 yaşında vefat eden, ölümüyle hayranlarını ve sevenlerini yasa boğan fantezi müziğin güçlü ismi, Erzurum sevdalısı İbrahim Erkal’ın hayatının anlatıldığı “Ömrüm, Bitmeyen Şarkı” belgeseli dün akşam Atatürk Üniversitesi’nde, şehir protokolü ve basın mensuplarının ilgi göstermediği, asillerin dışında vekillerinin bile ortada gözükmediği bir sunumla tanıtıldı.

Aslen Erzurum’un Narman İlçesi’nden olan ve 10 Ekim 1966 yılında dünyaya gelen, müziğe olan ilgi ve sevgisi nedeniyle Narman’da fazla duramayan, sonuçta Ankara’ya göçen, geçinebilmek için garsonluk yapan, bu arada da müzik çalışmalarına da ısrarla devam eden İbrahim Erkal, azminin semeresini ilerleyen yıllarda aldı.

YAKALADIĞI BAŞARI ANLATILDI

Yaptığı kaset çalışmaları ile giderek tanınmaya başlayan, sonuçta başarı basamaklarını birer birer tırmanarak zirveye ulaşan ve adından uzunca yıllar söz ettiren, zaman içinde çok geniş bir hayran kitlesine ulaşan İbrahim Erkal’ın hayatı, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından filme alındı.

İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğretim üyelerinden, aynı zamanda Fakülte Dekanı da olan  Doç. Dr. Abdulkadir Atik tarafından hazırlanan bir proje, 2019 yılında hayata geçirildi. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin sınırlı imkânlarıyla gerçekleştirilen çekimler ve kurgu çalışmaları 2 yıl süren belgeselde İbrahim Erkal’ın annesi, eşi ve yakınlarının yanısıra verdiği büyük mücadelenin tanıklarının görüşleri yansıtıldı. İbrahim Erkal’ın bestelerinin de para parça yer aldığı belgesel, salonda bulunan “bir avuç” insana duygusal anlar yaşattı.

GÖZLER BÜROKRATLARI VE GAZETECİLERİ ARADI

Belgeselin “gala akşamı” olmasına rağmen, protokolden değil asil, vekillerinin bile bulunmadığı, sadece Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı temsilen Rektör Yardımcısı Selahattin Çelebi’nin yanı sıra Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Dilaver Düzgün ile TRT Erzurum Radyo Müdürü Ayça Alemdar’ın da hazır bulunduğu salonda gözler Erzurum Basını’nın temsilcilerini, cemiyet başkan ve yönetimlerini aradı.

GÜLER KAHRAMAN’IN HEYECANI

Sağlığında birlikte görüntü veren, paylaşımlar yapan, hastalığı sırasında yaptıkları haberlerle üzüntülerini dile gazetecilerden hiç birinin belgeseli izleme lütfunda bulunmadığı salonda 90 dakika boyunca duygu sağanağı yaşandı. Belgeselin sunuculuğunu yapan Halk Müziği Sanatçısı Güler Kahraman’ın heyecanı dikkatlerden kaçmadı.

HATİCE ANA ARKA KOLTUĞA!

Ön koltukları ilçe Narman ve Tortum İlçe Belediye Başkanlarının parsellediği 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda arka koltukta oturan İbrahim Erkal’ın annesi Hatice Erkal’ı öne davet etme inceliğini kimsenin göstermeyi aklına getirmediği gala akşamında, izleyiciler aynı zamanda bir insanın gösterdiği “azmin zaferi”ne tanıklık ettiler.

Büyük bir sabır ve uğraşı gerektirdiği her yönüyle belli olan belgeselin çekimleri sanatçının çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Narman’dan başlayarak, garsonluk yaptığı ve bir yandan da müzik eğitimi aldığı Ankara’da, müzik adına iki yılını geçirdiği Tekirdağ ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

BUGÜNDEN İTİBAREN İZLENEBİLECEK

Başta annesi ve kardeşleri olmak üzere eşi, akrabaları, sanatçı dostları ile yakın arkadaşlarıyla yapılan söyleşilerin yer aldığı, hayatının ayrıntıları aydınlatıldı, çok sayıda fotoğraf, afiş ve belgenin taranarak hazırlandığı belgesel, bugünden itibaren hem Atatürk Üniversitesi’nde ve hem de İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterime sunulacak.

Son derece duygusal görüntülerin yer aldığı belgesel İbrahim Erkal belgeseli Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda 17-20 Ekim tarihleri arasında her gün saat 15.00’de ve İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde 17-20 Ekim tarihleri arasında her gün, 13.00 ve 15.00 saatlerinde olmak üzere iki seans halinde sunulacak.

ERKAL SERGİSİ DE BEĞENİLDİ

Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gösterime sunulan”Ömrüm, Bitmeyen Şarkı” Belgeseli’nden önce de, yine aynı mekanda İbrahim Erkal’a Saygı adlı afiş sergisi açıldı.

Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Orhan Ardahanlı’nın küratörlüğünü yaptığı sergi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü öğrencilerinin çalışmaları beğeniyle izlendi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.