Dolar 32,3654
Euro 34,9610
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

AK PARTİ KAYBEDERSE, TÜRKİYE KAYBEDER!

AK PARTİ KAYBEDERSE, TÜRKİYE KAYBEDER!
30 Eylül 2017 12:21

BAŞTA MNG MALL AVM olmak üzere, çeşitli yatırımların açılışını yapmak üzere Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Danışma Toplantısı’nda yaptığı konuşmada 2019 seçimlerine vurgu yaparak,  “AK Parti kazanırsa Türkiye kazanır bunu böyle biliniz. AK Parti kaybederse tüm Türkiye kaybeder” dedi.

Konuşmasına başlarken salonun ön kısmında bulunan boş koltukları göstererek ayakta kalan kadınların oraya oturtulmasını istedi. Erdoğan’ın bu hareketinin ardından salondan tezahüratlar yükseldi. Konuşmasına Erzurum’da açılışını yapacağı tesislere değinen ve kentteki eğitim kurumlarından söz eden Erdoğan, kentteki yatırımları anlattı. Kentin Türkiye tarihindeki önemine vurgu yapan ve Erzurum Kongresine değinen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

BİZİ BÖLEMEYECEKLER

“Dikkat ederseniz bu kavramların hepsi de şu anda Türkiye olarak bizim verdiğimiz kavgada mündemiçtir. Bizim tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak diye şekillendirdiğmiz mücadelemizin ruhu, Erzurum’da çizilen çerçeveyle aynıdır.  Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Gürcüsüyle, Çerkeziyle tek yumruğuz. Bizi bölemeyecek, parçalayamayacaklar. Öyleyse biz bu mücadeleye dört elle sarılacağız. O paçavrayı bayrağımızın yerine ikame etmek isteyenlerin şimdi inlerine girildi, binlerce on binlerce nerede varsa hepsi güvenlik güçlerimiz tarafından yer ile yeksan ediliyor.

ERZURUM’UN DESTEĞİ HEP YANIMIZDA OLDU

Hamd olsun bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede Erzurum’u yanımızda gördük, desteğini hep hissettik. Erzurum bizi yalnız koymadı. Şimdi yeni ve diğerlerinden çok daha önemli bir mücadeleye hazırlanıyoruz. İşte ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’. İlginç olan şey şu, biz 780 bin kilometrekareyle tek vatan, vatanımızı parçalayamayacak, bölemeyecekler. Buna gayret edenler bedelini ağır ödeyecekler. Şu anda ödüyorlar, ödemeye de devam edecekler. Tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. buradan geri adım atmak yok. Zira benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin haddi yok. Bunun için ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, etmesin beni vatanımdan cüda’ diyerek bu yola devam edeceğiz.

DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Gençler şehitler ölüyor ama bilesiniz ama bir şehidimiz varsa 10 teröristi de etkisiz hale getiriyoruz; bire on. Dünyada terörle mücadelenin ölçüsü bire beştir, hamdolsun biz bunu bire beş olarak gerçekleştiriyoruz. Daha fazla olacak. Bu topraklarda bunlara hayat hakkı tanımayacağız. Onun için de bu mücadeledeki kararlılığımız güçlenerek devam ediyor. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka her hangi bir devletimiz kesinlikle yoktur. Onun için de devletimize sahip çıkacağız.

AK PARTİ KAZANIRSA, TÜRKİYE KAZANIR

2019’da art ardına yapılacak seçimler ülkemizin bir sonraki asrını belirleyecek önemdedir. Tıpkı Erzurum Kongresinin o zamanki düşmanı topraklarımızdan attığımız büyük zaferle ve ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetle sonuçlanması gibi. 2019 yılındaki başarımızda ülkemizi 2023 hedeflerine taşımakla kalmayacak, 2053 ve 2071 vizyonumuzun da önünü açacaktır. Şimdiden soruyorum 2019 Mart ve Kasım seçimlerine hazır mıyız? Bakın bunu belirleyecek olan yer, bu salonun içindeki komuta kademesi, sizlersiniz. Siz bu işi yöneteceksiniz, biz inşallah Mart ve Kasımda unutmayın Erzurum’da bir 7 Kasım yaşamak istemiyoruz, yaşamayacağız. Şimdiden hazırlığımızı sağlam yapacağız. Eşeği sağlam kazığa bağlayalım ondan sonra Allaha emanet edelim. Türkü, Kürdü, dadaşı bu defa inşallah Erzurum sandıklarda çok farklı şekilde patlayacak. Milletimize meselenin AK Parti, Tayyip Erdoğan meselesi olmadığını, meselenin hepsinin üzerinde bir Türkiye, Türk milleti meselesi, hepimizin ortak geleceği meselesi olduğunu çok iyi şekilde anlatmalıyız. Eğer önümüzdeki kritik dönemi ülkemizi bir üst lige taşıyarak geride bırakırsak hepimiz kazanacağız. Tam tersi bir durum ortaya çıkarsa da maalesef hepimiz kaybedeceğiz. Ülkemizde AK Parti kazanırsa Türkiye kazanır bunu böyle biliniz. AK Parti kaybederse tüm Türkiye kaybeder.

BİR HASTALIKLI ZİHNİYET VAR

Maalesef ülkemizde ‘AK Parti ve Tayyip Erdoğan kaybetsin de gerekirse Türkiye batsın’ diyen hastalıklı bir zihniyetin için de olanlar da var. Bunların belki selleri azdır ama etrafa yaydıkları cüruf, kötü koku çoktur. Biz milletimizle hep birlikte doğruları, hakikatleri, gerçekleri en iyi şekilde anlatacağız ki bu hastalıklı zihniyetin zararlarını ortadan kaldırabilelim. Şimdiden kolları sıvayıp çalışmaya başlayacağız. Sokak sokak, kapı kapı, ev ev dolaşmalı; dokunmadık yürek, sıkmadık el bırakmamalıyız. Ben bu konuda sizlere güveniyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Tabi Erzurum’dan destek isterken, öncülük talep ederken şehrinizin ihtiyaç ve beklentilerini de ihmal etmiyoruz. Onun için biliyorum ki bakanlarımıza, belediyemize düşen görev var. Aman buralarda eksik aksak hiçbir şey bırakmayacağız. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, toplu konutta, tarımda, sporda adet yepyeni bir Erzurum inşa ettik, ediyoruz. Şimdi şehrimizi inşallah hızlı tren ağına bağlayarak, inşası süren şehir hastanesiyle bölgesel bir sağlık merkezi haline getirerek, tarımda olduğu kadar sanayi ve ticarette de önünü açacak projeleri gerçekleştirerek 2023 Erzurumu’nu inşa ediyoruz.

İNSANIMIZ İŞ BEĞENMİYOR

Erzurum’da işsizimiz çok, sanayimiz cılız ise kendimizi sorgulamalıyız. İstanbul’da 3. Havalimanı yapılıyor, enteresandır. Bilir misiniz bu havalimanına işçi bulunamıyor. İşsizim diyor, buyur hadi gel. Bulunamadığı için Uzak Doğu’dan işçi getiriliyor. Buradan sesleniyorum, Uzak Doğu’dan işçi getiriliyor 3. Havalimanına, niye? İnsanımızda bir de iş beğenmeme hastalığı var. İş var ama gitmiyorlar. Kayseri’nin, Gaziantep’in, Konya’nın diğer pek çok ilin başardığını Erzurum niye başaramasın?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.