Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 16°C

AK PARTİ’DEN TEŞEKKÜR TOPLANTISI

AK PARTİ’DEN TEŞEKKÜR TOPLANTISI
18 Mayıs 2023 15:28 | Son Güncellenme: 18 Mayıs 2023 15:31

GEÇTİĞİMİZ pazar günü ülke genelinde yapılan 28. dönem milletvekilliği seçiminde büyük başarı sağlayan Ak Parti’de yüzler gülüyor. Erzurum’da ipi göğüsleyen 4 milletvekilinden üçüyle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, açık ara birinci turu tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

GÖZLER ÖNCÜ’YÜ ARADI

Palandöken Snowdora Otel’de düzenlenen toplantıya; Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilen Selami Altınok, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, Eski Erzurum Milletvekili ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Ak Parti Milletvekili Adaylarından Ayşe Deniz Çelik ve Gökberk Kocaaliler katıldı. Toplantıda gözler ikinci sıradan Meclis’e giren Fatma Öncü’yü aradı. Başkan Küçükoğlu, Fatma Öncü’nün rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadığını belirtti.

HEMEN SAHAYA İNİYORUZ

Başkan Küçükoğlu, yaptığı kısa sunuş konuşmasında, “Cumhur İttifakı olarak Erzurum’da 5 milletvekili aldık. Bunun gururunu yaşıyoruz. Malumunuz 28 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu var. Açık ara birinci turu tamamladık. Hiç vakit kaybetmeden sahaya iniyoruz. Vatandaşımıza hem teşekkür edecek ve hem de seçime katılımın fazla olması için gayret göstereceğiz” dedi. Küçükoğlu daha sonra sözü Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a verdi.

AKDAĞ: DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞADIK

Söze, “mükemmel bir seçim dönemini geride bıraktık” diye giren Recep Akdağ, “Demokratik bir şölen yaşadık. Algı mühendislerinin yüzü kızardı. Kazanmak için küçük bir fark var. O farkı 28 Mayıs’ta fazlasıyla aşacak ve koltuğa oturacağız. Buna büyük ihtiyaç var. Erzurum’da hiç bir iktidara nasip olmayacak işler yaptık. Muhalifler kampanya boyunca önce milliyetçiliğin, sonra da dindarlığın dozunu artıracak, takiye yapacaklar. Kandilin ve FETÖ’nün desteğini alan hiç kimseden milli diye bahsedilemez. Gerçek milliyetçilerin Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında duracağından hepimiz eminiz. Milliyetçiliğin bütün tezahürlerini görüyoruz. Türkiye, emperyalizme boyun eğmeyen bölgesinin güçlü ülkesidir. Türkiye oyun kurucu bir ülkedir. Terör devletinin kurulmasını güneyde önleyen ülkedir Türkiye. Hangi yüzle milletin karşısına çıkıyorlar anlamak mümkün değil. Milleti kandırmasınlar. Görev yaptığı süre içinde hepinizden destek gördüm. Erzurum basınına, şahsıma verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.

ALTINOK: ÖF DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ

Daha sonra söz alan Selami Altınok da konuşmasında seçime halkın teveccühünün çok yüksek olduğuna dikkati çekti. Demokrasi sınavını Erzurum’un hakkıyla verdiğine işaret eden Altınok, “28 Mayıs’ta bu necip millet yine gereğini yapacak ve çok büyük farkla seçim alınacak. Vatandaşa ulaşmamızda gazeteciler olarak bize destek oldunuz. Sizlerle daha önce bir araya gelme fırsatımız olmadı. Çok yoğun çalıştık. 28 Mayıs’ta çok daha büyük beklentimiz var. Öf demeden çalışacak, aldığımız oyları helal etmeye gayret göstereceğiz. Ötekileştirmeden çalışacağız, insanlarımızı ayrıştırmadan hizmet edeceğiz” diye konuştu.

ÖZ: AKDAĞ’DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Ak Parti Erzurum il Başkanı olarak 7 yıl görev yaptığını, şimdi de milletvekili olarak Erzurum’a hizmet etme fırsatı yakaladığını belirten Mehmet Emin Öz, bu süreçte Recep Akdağ dan çok şey öğrendiğini belirtti ve kendisine teşekkür etti. Basının seçimleri manipüle etmek için çok uğraştığını, ancak Erzurum’da böyle bir durumun yaşanmadığını kaydeden “Önceki seçimlerde küçük partiler baraj konusunda hep şikayet ederlerdi. Bu defe öyle olmadı. Baraj aşağı çekildi, dolayısıyla herkes gramajını da görmüş oldu. Erzurum’un sağduyusu yine galip geldi” dedi.

FATMA HANIM RAHATSIZ!

Toplantının soru-cevap faslında basın mensupları Fatma Öncü’nün toplantıya neden katılmadığını tekrar tekrar sordu, her defasında da “rahatsız” cevabı aldılar.

Erzurum’da göçün bir türlü önlenemediğini, yine işsizliğin oranının büyük boyutlara ulaştığını hatırlatan ve “Biz sizlerden bugün Erzurum adına önemli mesajlar bekliyorduk. Ancak böyle olmadı. Biraz şaşkınlık yaşadık” şeklindeki değerlendirmelerine İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “Biz sadece tanıtım amaçlı bir toplantı planlamıştık. Bu soruların cevabını vereceğimiz bir başka toplantı yine yaparız” diye geçiştirdi. Haber-Fotoğraflar Furkan Akkök erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.