Dolar 32,3263
Euro 35,1256
Altın 2.296,88
BİST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

DİĞER CAMİLERDE DE UYGULANSIN!

DİĞER CAMİLERDE DE UYGULANSIN!
11 Ekim 2016 21:40

06-ic

TÜM CAMİ BAHÇELERİNİN DUVARLARI YIKILSIN

DAP İdaresi tarafından da desteklenen projeyle Muratpaşa Camii, Muratpaşa Hamamı ve Ahmediye Medresesi’nin çevresini, etrafındaki eski evleri kamulaştırarak açan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, sadece tarihi ortaya çıkartmakla kalmadı, kale surlarını andıran bahçe duvarlarını yerle bir ederek, koruma zırhına bürünmüş mabedi, insanlarla buluşturdu.

Belediye olarak başlattıkları çalışmaları yerinde erzurumdanhaberler.com’a anlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, proje tamamlandığında, Muratpaşa Camii, Murtapaşa Hamamı ve Ahmediye Medresesinin bir meydan içerisinde halka takdim edeceklerini söyledi. Caminin çevresindeki yolun kodunu 1,5 metre aşağı indirdiklerini belirten Başkan Korkut, projeyi yıl sonuna kadar bitirmek için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi.

KAMULAŞTIRMAYA 5 MİLYON LİRA HARCANDI

Projeye geçen yıl, kamulaştırma çalışmaları başlatıp, çevredeki eski binaları yıkarak başladıklarını, kamulaştırma için 5 milyon lira harcadıklarını belirten Başkan Korkut, “Meydan için yaptığımız projemize DAP da destek veriyor” hatırlatması yaptı. Çevredeki 3 işyeri ve 19 konutu kamulaştırılarak kötü görüntüyü de önlediklerini belirten Ali Korkut, “Yakutiye Kent Meydanı gibi, burada da bir meydan çalışması yapıyoruz. Tarihi ve estetik açıdan kıymetli eserlerimizi insanla buluşturuyoruz. İnsanların tarihi mekanlara ve camilere çok daha kolay ulaşmalarını sağlayacağız. Eserler yeni sunumuyla bölgeye farklı bir hava katacak” diye konuştu.

İNSANLAR MABEDLERE KOLAŞ ULAŞABİLMELİLER

Muratpaşa Cami’nin çevresindeki yüksek, kale surlarını andıran, üzerinde de parmaklıkların bulunduğu duvarların yıkılmasını son derece isabetli bulan vatandaşlar, “O duvarlar çok itici ve ürkütücüydü. Sanki insanlar camiye gitmesin diye inşa edilen o yüksek bahçe duvarlarının yıkılması çok isabetli oldu. Caminin ön tarafındaki umumi tuvaletin arka tarafa alınması da isabetli oldu. Aslında şehirdeki tüm camilerin bahçe duvarlarını yıkıp, insanların mabetlere çok daha kolay ulaşmalarını sağlamak gerekir” dediler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.