Dolar 32,5706
Euro 34,8788
Altın 2.427,65
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ALTIN KEMER SAHİBİNİ BULDU

ALTIN KEMER SAHİBİNİ BULDU
21 Ağustos 2016 20:07

altnkemer

ERZURUM’DA düzenlenen ve kıran kırana müsabakalara sahne olan 3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’nde, Başpehlivanlığı Erzurumlu milli sporcu Fatih Yaşarlı kazandı. Yeni yaptırılan 5 bin kişilik Güreş Arena’da düzenlenen güreşlere 5 ülkeden toplam 700 sporcu katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni yaptırdıkları Güreş Arena’nın hayırlara vesile olmasını temenni etti. Sekmen, “Atasporu denince, güreş denince, cirit denince, kayak denince, kızak denince akla Erzurum gelir. Erzurum, atasporlarının yuvası, memleketi, vatanıdır. Bu şehre, başta atasporlarımız olmak üzere, çoğu spor dalında şampiyonluklar getireceğiz. Bu şehir bir spor şehri, bir kültür şehri, bir sanat şehri olarak nam salacak” dedi.

“ERZURUM DENİNCE TÜRKİYE AKLA GELİR”

Bugüne kadar 50’nin üzerinde sportif organizasyon yaptıklarını, bu tür organizasyonların artarak devam edeceğini belirten Başkan Sekmen, Gaziantep’te düğünde yaşanan elim olayı kınayarak, “Antep’i kana bulayanlar, Allah sizi kahrede, Allah size fırsat vermeye. Ne istediniz o masum sivil vatandaşlarımızdan? 51 can aldınız, 73 yaralımız oldu. Bunların hesabını soracağız. Allah’ın izniyle onlara bu aziz milletimiz, devletimiz fırsat vermeyecek. Zannediyorlar ki, ‘Böyle yaparak bu Türk milletini bir birine düşman ederiz.’ Siz bu hain saldırıları yaptıkça biz birbirimize çok sarılıyoruz, daha çok birbirimize kenetleniyoruz” diye konuştu.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Yapılan konuşmaların ardından, güreşlere geçildi. Kıran kırana maçlara sahne olan turnuva sonunda Gürcü rakibini yenen Erzurumlu milli sporcu Fatih Yaşarlı, altın kemerin sahibi oldu. Şampiyon güreşçinin kemerini Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen taktı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi 3. Uluslararası Altın Kemer Karakucak Güreşleri’nde dereceye şu sporcular girdi:

YILDIZLAR
30 Kilo
1-Cihat Yılmaz
2-Alex Darhidze
3-Mertcan Aydın

35 Kilo
1-Mircadev Nabiyev
2-Doğukan Demiray
3-Emre Tahtacı

40 Kilo
1-Mehmet Çelik
2-Moein Giasedi
3-Mustafa Mamadov

45 Kilo
1-Abdulfaz Nasirov
2-Okan Tahtacı
3-Veysel Hadi Kızılkaya

50 Kilo
1-Semih Turgut
2-Muhammed Ali Kesti
3-Regaip Kılcan

55 Kilo
1-Ahmet Duman
2-Burak Sinin
3-Ruşan Ali Ucun

60 Kilo
1-Faruk Kırtepe
2-Mücahit Kardeş
3-Ahmet Metehan Alpkılıç

BÜYÜKLER
55 Kilo
1-Ahmet Peker
2-İbrahim Hınıslıoğlu
3-Muhammed Sancak

60 Kilo
1-Barış Kaya
2-Otahi Gogava
3-Sezgin Şişmanoğlu

65 Kilo
1-Recep Münir Aktaş
2-Abdi Zurnacı
3-Arif Eryürek

70 Kilo
1-Mustafa Kuyucu
2-Yakup Gör
3-Özgür Yiğit

75 Kilo
1-Ahmet Ertürk
2-Muhammed İlkay
3-Mehmet Özdemir

80 Kilo
1-Adem Akbulut
2-Ender Coşkun
3-Mehmet Tüylü

85 Kilo
1-Ayhan Sucu
2-Kadir Yazıcı
3-Erhan Kaçmaz

95 Kilo
1-Ahmet Bilici
2-Hakkı Ceylan
3-Murat Özkan

Başpehlivan
1-Fatih Yaşarlı
2-Tornike Hideşeli
3-Abucabi Zura

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi