Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

AÇILMADAN ÇATIRDAYAN PROJE

ATLAMA KULELERİ’NDE YENİ GÖÇÜKLERİN YAŞANIP-YAŞANMADIĞINA DAİR TARTIŞMALARIN AYYUKA ÇIKTIĞI ŞU GÜNLERDE, ASIL SKANDAL ÜÇ KÜMBETLER’İN ÇEVRESİNDE YAPILAN MİLLET BAHÇESİ PROJESİNDE PATLAK VERDİ.

AÇILMADAN ÇATIRDAYAN PROJE
1 Temmuz 2022 20:25 | Son Güncellenme: 1 Temmuz 2022 21:53

“ATLAMA Kuleleri’nde yeni göçük oluştu” tartışmalarının patlak verdiği şu günlerde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan Üç Kümbetler Millet Bahçesi Projesi’nde yaşanan ve görüntüsüyle İkinci Organize Sanayi Bölgesi skandalını hatırlatan bir yeni olay; gören, duyan herkese “artık bu kadarı da fazla” dedirtti, dolayısıyla gözleri inşaat kontrolörlerinin üzerine çevirtti.

Erzurum’un tarihi eser ve yapıtlarının yoğunlukta olduğu Sultan Melik ve Kırmacı Mahalleleri’nde, Yakutiye’nin önceki Belediye Başkanı Ali Korkut zamanında kentsel dönüşüm projesi başlatıldı.

Tarihi Toprak Tabya’nın ortadan kaldırıldığı, Hasani BasriTürbesi olarak bilinen mezarlığın yok edilmeye çalışıldığı, bölgede bulunan tarihi çeşmelerin taşlarının numaralandırılarak başka yerlere taşınmak istendiği Üç Kümbetler’in çevresinde yer alan eski ev ve işyerlerinin sökülmesiyle birlikte ortaya “ağız sulandıran”, hatırı sayılır büyüklükte bir arsa çıktı.

Zaman içinde arsanın bir bölümünde müze binası yapıldı. Çok hantal bir görünüme sahip olan, kış aylarında ciddi sıkıntıların yaşandığı, bundan sonraki kışlarda da aynı sıkıntıların yaşanacağına mutlak gözüyle bakılan müze binasına rahmet okutacak; önceki yıl İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan göçükleri hatırlatan bir skandal, bu defa da Üç Kümbetler Projesi’nde patlak verdi.

Seçimlere bir yıl kaldığı şu günlerde, hem kışa kalmaması ve hem de seçime yetişmesi için hızlandırıldığı gözlenen projede işlerin dikkatsizce ve belki baştan savma yapılması, skandal bazı görüntüleri de beraberinde getirdi.

Üç Kümbetler’in çevresini saran, sundurmaların kaldırılmasıyla birlikte ortaya çıkan, şekli ve kullanılan malzemesiyle daha çok dikkat çekmeye başlayan iki katlı binalarda gözüken gariplikler, dikkatli gözlerden kaçmadı.

Görünümü farklı özel yapım parkelerle kaldırımların döşendiği, peyzaj çalışmalarına hız verildiği projede yer alan binalardan birisinin köşesinde yaşanan göçük ve çatlaklar görenleri şaşkına çevirdi.

Hangi amaç doğrultusunda kullanılacakları çok da anlaşılmayan binaların sağlamlığı konusunda kuşkuya kapılan vatandaşlar, inşaat kontrolörlerini göreve çağırdı, daha vicdanlı hareket etmeye davet ettiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.