Dolar 32,5467
Euro 34,9817
Altın 2.420,36
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

“ATLANILAMAZ” DEDİLER, O DA GİTTİ GALATA KULESİ’NDEN ATLADI

“ATLANILAMAZ” DEDİLER, O DA GİTTİ GALATA KULESİ’NDEN ATLADI
14 Kasım 2017 16:16 | Son Güncellenme: 14 Kasım 2017 16:17

TAM 385 yıl önce, Hazerfen Çelebi’nin atladığı Galata Kulesi’nden, bu defa Erzurumlu Cengiz Koçak atladı. Herkesin şaşkın bakışları arasında Kule’nin burçlarından kendisini aşağı bırakan Çılgın Erzurumlu, paraşütünü açtı ve yara bere almadan yere inmeyi başardı.

Orijinal adı “BASE Jupping” olan, bizim anlayabileceğimiz şekliyle de gökdelen, köprü, kule, vadi gibi yüksek yerlerden serbest atlayış yapmaya dayanan bir spor dalının dünyadaki “en tanınmış” 10 isminden birisi olan Erzurumlu Cengiz Koçak, geçtiğimiz aylarda atlama kulelerinden uçmak istediğini açıklamış, ancak Gençlik Spor İl Müdürlüğü, “O yükseklikten (46 metre) paraşüt açılmaz” diyerek, bu talebi duymazlıktan gelmişti.

ERZURUM FIRSAT TEPTİ

Erzurum’un ve atlama kulelerinin adını tüm dünyaya duyuracak olan böylesi bir fırsat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tepilirken, Cengiz Koçak bu kez Hazerfen Çelebi’liğe soyundu.

Dönemin Padişahı 4. Murat tarafından, Galata Kulesi’nden atladığı için, “Bu adem pek havf edilecek bir ademdir, her ne murad ederse elinden gelür, böyle kimselerin bakaası caiz değil” denilerek, cesareti ve zekasının ödülü olarak Cezayir’e sürgün edilen Hazerfen’in yaşadıklarının bir benzerini de Cengiz Koçak, 385 yıl sonra yaşadı.

HERKESİ UTANDIRDI

Atlama kulelerinden uçmasına, “Kulelerin yüksekliği 46 metre. O yükseklikten atlarken, paraşüt açılmaz” denilerek izin verilmeyen Cengiz Koçak, bu kez 33 metre yüksekliğindeki Galata Kulesi’nden atladı.

Geçtiğimiz günlerde, herkesin şaşkın bakışları arasında Galata Kulesi’nin burçlarından kendisini aşağı bırakan ve paraşütünü açarak yere sağlam biçimde inen Cengiz Koçak, bir anda gündeme oturdu.

Dünyanın zirvelerinden, en yüksek dağlarından uçan ve bu konuda ciddi bir tecrübenin sahibi olan Cengiz Koçak’a Erzurum’dan, atlama kulelerinden atlamasına izin vermeyenlerin, şimdi ne diyecekleri merak konusu oldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.