Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

KAYAK TESİSLERİ ARTIK BÜYÜKŞEHİR’İN

KAYAK TESİSLERİ ARTIK BÜYÜKŞEHİR’İN
1 Eylül 2016 15:26

02 bskn

YAKLAŞIK üç yıl kadar önce Özelleştirme İdaresi’ne devredilen Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri, sonunda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Tesisleri devralan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapacakları çalışma ve yenilikleri Palandöken’deki Cafe 25 tesislerinde anlattı, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tesislerin geçtiğimiz yıl toplam 5 trilyon lira zarar ettiğini, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak da işte böyle bir tesis devraldıklarını hatırlatan Başkan Sekmen, gerek Palandöken ve gerekse Konaklı’da yapılması gereken işleri belirlediklerini ve eksikleri tespit ettiklerini söyledi.

CİDDİ ZARARLAR YAŞANMIŞ

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin’in de hazır bulunduğu toplantıda, Palandöken ve Konaklı Tesisleri’nin, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındığını, bu konuda her türlü işlemin tamamlandığını belirtti. Palandöken’in dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi olduğuna işaret eden Başkan Sekmen, “Tesislerin iyi işletilmemesi nedeniyle ciddi zararların yaşandığı Palandöken ve Konaklı’da vakit geçirmeden işlere başlıyoruz” açıklaması yaptı.

91 PERSONEL İLE DEVRALINDI

Tesisleri 91 personeli ile birlikte devraldıklarını, bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına da vakit geçirmeden başladıklarını, özellikle suni kar sistemine su temin etmesi amacıyla yaptırılan, ama su tutmayan göletin sorunlarını gidermek için harekete geçtiklerini kaydeden Başkan Sekmen, “Gelip göleti istediğimiz şekilde yapacaklar. Aksi taktirde yasal yoldan kendilerinden hesabı sorarız” dedi.

YENİ BİR MASTER PLAN HAZIRLANACA

Cafe 25’deki toplantının ardından basın mensupları ile birlikte gondolla Palandöken’in zirvesine kadar çıkan Başkan Sekmen, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ile birlikte açıklamalarını burada da sürdürdü. Dağın yeniden bir master planını hazırlayacaklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, “Eğer mevcut plana göre hareket edersek, hiçbir şey yapamayız. En fazla birkaç tesis ile yetinmek zorunda kalırız. Oysa biz Palandöken’i dünya markası bir kış sporları merkezi haline getirme niyetindeyiz. Bunun için de yeni bir master planı şart” dedi. Keskin, daha sonra yenilemeyi düşündükleri Kartanesi Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.