Dolar 32,3119
Euro 35,1160
Altın 2.302,59
BİST 9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

BAHAR ŞENLİKLERİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE COŞKUYLA BAŞLLADI

BAHAR ŞENLİKLERİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE COŞKUYLA BAŞLLADI
9 Mayıs 2018 21:00

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yer aldığı Atatürk Üniversitesi 2018 Bahar Şenlikleri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın Nenehatun Kültür Merkezinde yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

“Türkiye’mizin, Türk Dünyasının ve dünyanın çeşitli coğrafyalarından gelen öğrencilerimiz, sizler barışı tesis edecek bilginin taşıyıcısı, insanlığın geleceğisiniz.  Atatürk Üniversitesi Bahar Şenlikleri Programıyla aynı sesin, aynı neşenin, aynı sevincin, barışın, kardeşliğin, birlikteliğin de sembolü olacaksınız” ifadeleriyle sözlerine başlayan Rektör Çomaklı: “Markalaşmış bir üniversite olmak istiyoruz. Bu amaçla, öğrencisiyle, akademisyeniyle, idari personeli ile durmadan, var gücümüzle çalışıyoruz. Bizim için önemli olan nicelikten çok nitelikli insan yetiştirmektir.

Sizlerin Talepleri  Bizlere Yön Veriyor

Bildiğiniz gibi Üniversitemiz dünya üniversitelerinin konumlandığı düzeye erişmek üzere ciddi bir yenilenme, değişim sürecinden geçiyor. Bu süreçte sizlerin talepleri de bizlere yön veriyor.  Aydınlık geleceğe hep beraber hızlı ve emin adımlarla yürüyoruz. Üniversitemiz büyüyor. İyiye ve güzele doğru bir dönüşüm bu. Öğretim üyesi, öğrencisi ve sunduğu eğitim, araştırmalarla kısa sürede marka olacak bir üniversite inşa ediyoruz.

Üniversitemiz adına gerçekleştirdiğimiz her şey, tüm çalışmalarımız, sizlere daha güzel, daha güvenli, çağdaş dünyaya cevap verebilecek bir gelecek hazırlamak, bununla birlikte aynı zamanda ülkemizin geleceğini güçlendirmek içindir. Üniversitemiz, sizlerin varlığı ile güzel ve güçlü” dedi.

Bahar, Tazelenmenin Sembolüdür

Atatürk Üniversitesinde bahar şenliklerinin geleneksel hâle geldiğini ve baharın tazelenmenin sembolü olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Eğitim yılının başından bu yana yoğun bir ders yılı geçirdiniz. Kısa molalarla da olsa dinlenmek hakkınız. Şenliklerde sizlerin doğrudan rol alması önemli. Bu sene bahar şenliklerinde zengin bir programla sizlerin yanındayız. Temennim odur ki, gelecek yıllarda daha çok Üniversitemizden öğrencilerimizin doğrudan doğruya aktif olarak katılımıyla programlar yapılır.

Sizlerle bu heyecanı yaşamaktan, sizlerle iç içe olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gençlerin enerjisi muhteşem. Sizlerin enerjisi bize de yansıyor. Kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle dolu Bahar Şenliklerini, siz öğrencilerimizin motivasyonu ve finaller öncesinde biraz yorgunluklarınızı atmak için çok önemli buluyorum. Şimdiden güzel bir şenlik olmasını ve tüm öğrencilerimizin bu güzel günlerin tadını çıkarmasını diliyor, 2018 Bahar Şenlikleri’nin, ismine yakışır şekilde şenlik içinde geçmesini ve final sınavları öncesi sizlere moral vermesini, motivasyonunuzu artırmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Rektör Çomaklı’nın açılış konuşmasının ardından, Talha Uğurluel ‘Arzın Kapısı Kudüs’ konulu konferans verdi.

2018 Bahar Şenliklerinin  Açılışını İmera Yaptı 

Atatürk Üniversitesi 2018 Bahar Şenlikleri, İmera grubunun sahne almasıyla başladı. Sevilen şarkılarını seslendiren İmera’ya öğrenciler de hep bir ağızdan eşlik etti. Coşku dolu anlara sahne olan konserin ardından şenlikler ‘Yazlık Sinema’ ile devam etti. Türk Sinemasının kült filmlerinden olan, başrollerini Türkan Şoray ile Kadir İnanır’ın paylaştığı “Selvi Boylum Al Yazmalım”ı bin 500 öğrenci soluksuz izledi.

Gün Boyu Etkinlik Gün Boyu Şenlik

Konserlerin yanı sıra gün boyu süren etkinlikler de öğrencilerin ilgi odağı oldu. Şenlikte; macera parkuru, tırmanış, geleneksel Türk sporları, binicilik, paintball, sanat sokağı gibi rekreasyon alanları katılım sağlayan herkese doyasıya eğlenme fırsatı sunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.