Dolar 32,3292
Euro 35,0378
Altın 2.280,52
BİST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

Bakan Ala: ”Saldırıyı kesin olarak PKK yaptı”

Bakan Ala: ”Saldırıyı kesin olarak PKK yaptı”
25 Ağustos 2016 13:12

bakan ala

 

İçişleri Bakanı Ala, gazetecilere saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

ERZURUMDANHABERLER / GÜNDEM – Konvoyun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından yaralanmıştır. 2 astsubay da hafif yaralanmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüm. Durumu değerlendirdik.

Kendisi gayet iyi. Büyük bir üzüntü duyduğumuzu bildirdik. Büyük bir metanetle karşıladılar. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada tabii bazı unsurlar var, tedbirler alınmıştı. Kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet müdürümüz de oradaydı. Biz de yine o bölgeye hem seyahatte kullanılmak üzere hem de diğer konularda kullanılması maksadıyla helikopter de gönderdik.

‘SALDIRIYI KESİN OLARAK PKK YAPTI’

Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK ve onlara yönelik operasyon başladı. Orada güvenlik unsurlarımız vardı, böyle bir şey olunca hemen operasyon başladı İlk saldırı CHP konvoyunu korumakla görevli askeri araca yapıldı. CHP konvoyuna yapılmış bir saldırıdır. Hepimize yapılmış sayarız. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu olay karşısındaki tutumundan ötürü teşekkür ediyorum.

‘BÜTÜN ÜLKEMİZE YAPILMIŞTIR’

Kendisi de açıklama yaptı. Programına istediği gibi devam edecek. Orada zaten güvenlik unsurlarımız vardı. Operasyon yapılıyor. Bu haince saldırı bütün ülkemize yapılmıştır, teröristlerin cezalandırılması için bütün faaliyetler başlamıştır.

Sayın Genel Başkanın konvoyuna yapılmıştır. Teröristin amacı ne olursa olsun, saldırı an amuhalefet partimizin genel başkanına yöneliktir. Biz bunu hepimize yapılmış olarak görüyoruz. Bu ülkenin ana muhalef partisinin genel başkanı bir yerden bir yere seyahat ederken konvoyundaki öncü aracına saldırılıyor. Büyük geçmiş olsun. Biz de bundan sonrası için gerekli tedbirleri alarak devam ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.