Dolar 32,5971
Euro 34,8409
Altın 2.495,63
BİST 9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

BAKAN KILIÇ’TAN FLAŞ EYOF AÇIKLAMASI!

BAKAN KILIÇ’TAN FLAŞ EYOF AÇIKLAMASI!
12 Ocak 2017 06:09

 

Spor Bakanı Kılıç spekülasyonlara noktayı koydu. Kılıç, EYOF’un Erzurum’dan alınacağı yönünde yapılan haberlere açıklık getirdi.

ERZURUMDANHABERLER / SPOR – Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şubat ayında Erzurum’da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) ve temmuz ayında Samsun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın kesinlikle Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenleneceğini ifade etti. Tesisler ve oyunlar köyü başta olmak üzere organizasyonla ilgili tüm hazırlıklarda son aşamada olduklarını ifade eden Bakan Kılıç, spekülatif haberlere de çok kararlı bir dille tepki gösterdi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her türlü teröristle, her türlü terörle başa çıkacak boyuttadır ve çıkacaktır.”

‘Hazırlıklar tamamlandı’
Türkiye’nin bu yıl çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacağına dikkat çeken Bakan Kılıç, şunları söyledi: “2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF 2017) hazırlıklar tamamlandı. Organizasyon 11-18 Şubat tarihlerinde 9 branşta düzenlenecek. EYOF 2017’ye, 40 ülkeden 14-18 yaş grupları arasında 807 sporcu katılacak. EYOF Hastanesi Acil Servisi ile EYOF Medikal Acil Çağrı Merkezi oluşturuldu. Oyunlar Köyü’ndeki bina ve tesislerde tadilat işlemleri yapıldı. Oyunlar Köyü yanındaki araç terminalinde de düzenlemeler yapıldı. Erzurum, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne hazır. Misafirlerimizi bekliyoruz.”

‘Erzurum’un tecrübesi…’

Bakan Kılıç, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, Uluslararası Kayak Federasyonu 2012 Kuzey Disiplini Gençler ve 23 Yaş Altı Dünya Kayak Şampiyonası, 2012 Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonası gibi önemli organizasyonların gerçekleştirildiği Erzurum’un, EYOF 2017’ye bu tecrübelerini yansıtacağını aktararak, Türkiye’nin de 24’ü kız, 45’i erkek 69 sporcu ile organizasyonda temsil edileceğini aktardı. Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı bir başka organizasyonun temmuz ayında Samsun’da gerçekleştirilecek, 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deafolimpik) olduğunu hatırlatan Kılıç, “Uluslararas Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) olimpiyat olarak kabul ettiği 3 organizasyondan birisi olan İşitme Engelliler Olimpiyatı için Samsun’da yoğun bir çalışma içerisindeyiz.  Bazı tesislerimizin yapımı devam ediyor. Bowling, okçuluk ve buz pateni ile ilgili tesislerimizin yapımında son aşamaya gelindi. Baharda bunların hepsi bitecek, denemeleri yapılacak ve tesislerimiz tamamen olimpiyata hazır hale gelecek” ifadesini kullandı.

‘Fransa’da OHAL vardı’

Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri ile THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nin de İstanbul’ da yapılacağınının altını çizen Bakan Kılıç, terör olayları nedeniyle spor organizasyonlarının iptal edileceği iddialarına sert tepki gösterdi. “Spekülatif haberler, kasıtlı olarak yayılmakta” diyen Kılıç, “Avrupa Futbol Şampiyonası OHAL ilan edilen Fransa’da yapıldı. Kimse çıkıp ‘Fransa’da sıkıntı var’ dedi mi! Florida’da biri çıktı, tüfekle oraya buraya ateş etti ve 5 kişi öldü. Berlin’de Noel pazarının ortasına bir terörist daldı. Paris’te dört bomba patladı. Kimse Avrupa Futbol Şampiyonası’nın iptal edilmesinden bahsetmedi. Türkiye’de  kesinlikle bir güvenlik sorunu yoktur. Ülkemize gelecek sporcu, antrenör ve sporseverlerin gönülleri rahat olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaplan: Birinci ağızdan teyitli

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) Genel Koordinatörü Necati Kaplan, EYOF’un Türkiye’den alınacağı iddiasına ilişkin, “Bu, doğru bir bilgi değil. Net birinci ağızdan bunu teyit ediyorum. EYOF’un Türkiye’den alınması söz konusu değil” dedi. Kaplan, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği’nin (EOC), EYOF’tan sorumlu direktörü Katarina Nycova’yı bizzat aradığını ifade ederek, “Kendilerinin bu haberleri okuduktan sonra Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanı’yla bizzat görüştüğünü, başkanın kesinlikle böyle bir iptalin söz konusu olmadığını ve EYOF’un planlandığı şekilde ülkemizde düzenleneceğini teyit ettiğini bana bildirdi. EYOF’un Türkiye’den alınması söz konusu değil” ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.