Dolar 32,5445
Euro 34,9707
Altın 2.428,30
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

SAFAHAT DERS OLARAK OKUTULSUN

SAFAHAT DERS OLARAK OKUTULSUN
26 Aralık 2020 16:49

ÖLÜMÜNÜN 84’üncü yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve şükranla anan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, milli şairimizin kaleme aldığı Safahat’ın okullarda ders kitabı olarak okutulmasını istedi.

Akif’in ölüm yıldönümünde bir yazılı açıklama yapan Vahit Bingöl, Anadolu’da aydınlanma meşalesi yakan büyük insanın çok önemli özelliklerinin bulunduğunu hatırlattı. Başkan Bingöl, veciz sözler kullanarak kaleme aldığı açıklamasında şunları bildirdi:

‘- Hayatını göğsünde iman ve vatan aşkıyla yaşadı. Millî Mücadeleye destek için Anadolu’da aydınlanma meşalesini yaktı. O dönem camilerde verdiği vaazlarla Kurtuluş Savaşı’na büyük hizmetleri oldu.

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 84. yıl dönümü. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, büyük bir vatansever, vatanı, milleti, bayrağı, ezanı, Allah ve Peygamber yolunda gitmesiyle büyük bir ahlak abidesidir. İstiklal Marşı’nı, ‘Artık o benim değildir, milletime aittir.’ diyerek Safahat’a koymamıştır.

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” diyen Mehmet Âkif Ersoy’un anlaşılması için Safahat’ın iyi okunması, okullarda ders kitabı olarak okutulması gerekir. Çünkü Akif’in duygusunu, düşüncesini gelecek nesillerimize çok iyi anlatmamız şarttır.

Ulusal marş yarışmasına 500 liralık ödül nedeniyle başlangıçta katılmayı reddeden Mehmet Âkif, İstiklal Marşı’nı orduya ithaf etti. Akif, ödül olarak verilen 500 lirayı ise Hilal-i Ahmer bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Dar’ül Mesai vakfına bağışladı.

Akif, son nefesine kadar hep milleti için yaşadı. Meclis Genel Kurulunda AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti’nin imzasıyla 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” kabul edilmesinin de önemli bir karar olduğunu belirtmek istiyorum.

Vatanı, bayrağı için çalışarak gönüllere taht kuran Mehmet Âkif Ersoy’u ne kadar anlatsak azdır. Mehmet Âkif Ersoy’u, vefatının 84. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.