Dolar 32,5141
Euro 34,9068
Altın 2.424,23
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

BİNGÖL’DEN DİKKAT ÇEKEN UYARILAR

BİNGÖL’DEN DİKKAT ÇEKEN UYARILAR
23 Ocak 2022 11:12

AKARYAKIT, doğalgaz ve elektriğe yapılan yüksek zamların yanında ücretlerdeki yetersiz artışlar nedeniyle vatandaşın hayat standardının yerle bir olduğunu savunan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, farklı tehlikelerin yakın bir gelecekte ortaya çıkma ihtimaline dikkati çekti, “Temizlik ürünlerinin fiyatlarının aşırı şekilde artması, vatandaşı deterjan, sabun, diş macunu alamaz hale getirdi. Vücut temizliği yeterince yapılamadığından hastanelerde, okullarda ve kışlalarda bit salgını ortaya çıkabilir. Yine yetersiz ve dengesiz beslenmeden dolayı kadınlar ve çocuklarda çeşitli hastalıklar yaygın olarak görülebilir. Özellikle konutlarda en düşük ayarda yakılan kaloriferler ortamı ısıtamadığından, zatürre, solunum yolu enfeksiyonları ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar insanımızı yatağa mahkum edebilir” iddiasında bulundu.

ACIKLI MANZARALAR VAR

Çalışmalarını “yarın seçim olacakmış” gibi aralıksız sürdürdüğünü belirten ve son zamanlarda rotayı sivil toplum kuruluşlarına çevirdiğini kaydeden DEVA İl Başkanı Vahit Bingöl, aşırı zamlar nedeniyle çoğu vatandaşın eskiden olduğu gibi kiloyla değil, tane tane aldığını, gram gram tükettiğini söyledi. Çarşıda, pazarda, köyde, kentte gördükleri acıklı insan manzaraları ve dramların içini burktuğunu ifade eden Bingöl, yaptığı açıklamada görüşlerini şöyle dile getirdi:

MADALYONUN BAŞKA YÜZÜ DE VAR

“- Ülkemizde iğneden ipliğe her şeye zam yapıldığı hepimizin malumu. Biz, belki televizyon yayınları ve sosyal ağlarda yapılan tartışmaların da etkisiyle, doların, altının fiyatına odaklanmışız. Elbet başta ekmek olmak üzere, temel gıda ürünlerine yapılan astronomik zamlar da, döviz gibi, altın gibi gündemin ilk sırasındaki yerini koruyor. Ancak bir de madalyonun öte yüzü var. Bu açıdan hareketle vatandaşımızı bekleyen bazı önemli tehlikelere dikkat çekmek istiyorum. Temel gıda ürünlerindeki fiyat artışı nedeniyle alım gücümüz fazlasıyla düştü. İnsanımız artık sağlıklı beslenmeyi bir kenara itmiş, karnını en ucuz şekilde doyurmanın telaşına düşmüş durumda. Bu olumsuzluk hiç şüphesiz yetersiz ve dengesiz beslenmeye neden olacak, dolayısıyla çeşitli hastalıklar yaygınlaşacaktır.”

TEMİZLİK ÜRÜNLERİ CEP YAKIYOR

İlaca gelen zamlar nedeniyle kimsenin hastaneye çok mecbur kalmadıkça gitmek istemediğine işaret eden Vahit Bingöl, temizlik ürünlerine yapılan zamlar nedeniyle ağız ve diş sağlığı başta olmak üzere vücut temizliği konularında da sıkıntı yaşanmaya başlandığını söyledi. Gerek çevre ve gerekse vücut temizliğinin eskisi gibi rahatlıkla yapılamayacağını, bunun da okullarda, hastanelerde ve askeri kışlalarda haşere salgınına neden olacağını öne süren Bingöl, sözlerini şöyle noktaladı:

EVLERDE PETEKLER KAPALI

“- Sorun ve sıkıntı yaşayan, geçim darlığı çeken vatandaş, ekmekle, patatesle, bulabilirse makarna ile karnını doyuruyor. Bir hayvancılık memleketi olan Erzurum’da et lüks gıda sınıfına dahil oldu, kimse ya hiç alamıyor, ya da gramla evine birşeyler götürüyor. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle çoğu vatandaş yüksek fatura korkusundan evinde elektrik ocağı ya da kalorifer yakmıyor. Kombiler en düşük ayara indirilmiş. Evin kullanılmayan bölümlerinde petekler tamamen kapalı tutuluyor. Bir yanda soğuk, bir yanda sefalet belimizi büktü. Ak Parti iktidarından hemen herkes Erzurum’a ve hatta tüm Doğu’ya özel iyileştirme adımları atmasını bekliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.