Dolar 32,5471
Euro 34,8914
Altın 2.432,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

CHP İL YÖNETİMİ FOKUR FOKUR

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) ERZURUM İL ÖRGÜTÜ’NDE ÇALKANTI DİNMEK VE BİTMEK BİLMİYOR. GEÇTİĞİMİZ YIL ADI TACİZ OLAYINA KARIŞTIĞI İÇİN İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALAN İL BAŞKANI BÜLENT OĞUZ’UN YERİNE ATANAN SUAT DÜLGER DE, YAŞANAN İSTİFALAR NEDENİYLE KÖŞEYE SIKIŞTI.

CHP İL YÖNETİMİ FOKUR FOKUR
21 Ağustos 2022 20:44 | Son Güncellenme: 21 Ağustos 2022 21:06

PARTİDE çaycılık yapan bir kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla ismi aylar önce gündeme gelen, skandalın patlak vermesinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’ndan istifa etmek zorunda kalan Bülent Oğuz’un yerine atama yoluyla görevlendirilen Suat Dülger, yönetiminde görevli üç üyenin istifasıyla zor günler yaşamaya başladı.

Son yıllarda istenilen siyasi başarıyı bir türlü yakalayamayan, hemen her seçimde çok az oy toplayan, 40 yıldan bu yana bir milletvekili bile çıkartamayan CHP Erzurum İl Örgütü’nde Bülent Oğuz’un istifasından kısa süre sonra, CHP Genel Merkezi tarafından Erzurum’da ikamet eden ve dersanecilik yaptığı bilinen Ardahanlı eğitimci ve sosyolog Suat Dülger atandı. Ardahanlı birisinin Erzurum CHP İl Başkanlığı görevine atanması, daha ilk günden itibaren kamuoyunda alerji yaptı.

Görevi devraldıktan sonra, partililerinin beklentilerine cevap veremeyen ve istenilen başarıyı bir türlü yakalayamayan Suat Dülger, “başına buyruk hareket ediyor” denilerek yönetimindeki bazı üyeler tarafından eleştirilerin odağı haline getirildi.

HATA YAPTIK!

Suat Dülger’e ilk isyan bayrağı açanların başında İl Bilişim Sorumlusu İbrahim Hepoğlu geldi. İbrahim Hepoğlu’nun istifasını daha sonraları Dr. Kazım Bingöl ile Nazmiye Sınırkaya izledi.

Sosyolog ve eğitimci birisi olarak gördükleri Suat Dülger’in il başkanlığına atanmasını, eğitimci gördükleri için desteklediklerini belirten İbrahim Hepoğlu, ilerleyen aylarda hata yaptıklarını anladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak kamuoyuna yönelik bir açıklama yapan, açıklamasında çeşitli iddialarda da bulunan İbrahim Hepoğlu, CHP Erzurum İl Örgütü’ndeki görevinden 19 Ağustos tarihi itibarıyla istifa ettiğini duyurdu.

İstifa yazısında çok değişik konulara değinen ve yolsuzluk çağrıştıran iddialara yer veren İbrahim Hepoğlu’nun açıklamalarına CHP Genel Merkezi’nin kayıtsız kalmayacağı belirtildi.

Yönetim kurulundan istifa eden üç üyenin yerine atanacak başka yedek üye kalmadığı, bu nedenle CHP Erzurum İl Örgütü’nün önünde olağanüstü genel kurula gitmekten başka yol bulunmadığı bildirildi.

Yönetimlerde “çifte görevli” isimlerin de bulunduğu, bu isimlerin varlığının bile CHP İl Teşkilatları’nın feshine neden olacağı kaydedildi. Bir partilinin hem ilçe başkanlığı ve hem de yedek yönetim kurulu üyeliği yapamayacağını belirten partililer, CHP Genel Merkezi’ni sorunlara müdahaleye, dolayısıyla yönetimlerin yenilenmesi için de gerekli adımları ivedilikle atmaya çağırdılar. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.