Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 18°C

İYİ PARTİ’DE GÜNEYİN DÖNEMİ

İYİ PARTİ ERZURUM İL OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI ROYAL DÜĞÜN VE KONFERANS SALONU’NDA YAPILDI. TEK LİSTEYLE GİRİLEN SEÇİME İYİ PARTİ ERZURUM İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE FATİH GÜNEYİN GETİRİLDİ.

İYİ PARTİ’DE GÜNEYİN DÖNEMİ
7 Ocak 2023 16:48 | Son Güncellenme: 9 Ocak 2023 14:18

İYİ Parti 3. Olağan İl Kongresi’nde nöbet değişimi yaşandı, 38 aydan bu yana Erzurum İl Başkanlığı görevini yürüten ve bu görevini bıraktığını önceki hafta duyuran Melih Kırkpınar’ın yerine; seçime tek listeyle giren Fatih Güney’in getirildi.

Yenişehir’deki Osmanlı Royal Düğün ve Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan başkanlığına İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar seçildi.

DAĞINIK PARTİYİ TOPARLADIM

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’nin de hazır bulunduğu kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Melih Kırkpınar, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Tam 38 ay önce göreve geldiğini, göreve geldiğinde darmadağın olmuş, parçalanmış bir yapı ile karşılaştığını belirten Kırkpınar, “Öncelikle, birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Haklı bir gurur yaşıyorum. İYİ Parti’yi Erzurum’da teveccüh edilen bir parti haline getirdik. Üye sayımızı on bine kadar çıkardık. Şimdi görevi daha önce Yakutiye İlçe Başkanımız olan Fatih Güneyin arkadaşımıza devrediyoruz. Bundan sonra kendisinin yanında, arkasında değil, emrinde olduğumu buradan herkesin huzurunda söylüyorum” dedi.

DOĞUM GÜNÜ PASTASI SÜRPRİZİ

Yapılan konuşmanın ardından Melih Kırkpınar’ın eşi ve partililer, doğum günü nedeniyle sürpriz yaparak kendisine üzerinde birkaç mumun bulunduğu bir yaş günü pastası ikram ettiler. Başkan Kırkpınar’ın mumları üfleyerek söndürmesi alkışlarla karşılık buldu.

Dilek-temenniler bölümünde daha önce il başkanlığı için aday olduğunu duyuran, ancak delege seçimlerinde istediği desteği bulamayan Alparslan Yapağı, yaptığı konuşmasında adaylıktan çekildiğini duyurdu.

ORTAKLAR DA SALONDAYDI

İYİ Parti Erzurum İl Kongresi’ni 6’lı masanın ortaklarından Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanı Suat Dülger ile Deva Partisi İl Başkan Yardımcısı Latif Mazkan da takip etti.

Salonda çok sayıda partili kadının varlığı dikkatlerden kaçmadı.

KONUŞMALARA SINIRLAMA GETİRMİLMESİ YADIRGANDI

Kongrede konuşmak için isimlerini yazdıran delegelere, Divan Başkanı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın en çok iki dakika konuşma süresi tanıması çoğu partili tarafından yadırgandı.

Oylama sırasında da gözlerin aradığı Bedri Yaşar’ın Erzurum’a “dostlar alışverişte görsün” diye mi geldiğini sorgulayan partililer, “Şu an salonda çok daha iyi divan başkanlığı yapacak isimler var. Sayın başkan kayıplarda. Oylama da öylesine sürüyor” şeklinde tepki gösterdiler.

KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN ÇALIŞACAĞIZ

Seçime tek “karma” listeyle giren Fatih Güneyin, Melih Kırkpınar’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“- Delegelerimizin ve teşkilatlarımızın talebi doğrultusunda bu zorlu göreve aday oldum. Şimdiden kongremize katılarak oy kullanan bütün yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İYİ Parti ahde vefanın olduğu, verilen emeğin karşılık bulduğu bir partidir. İl Başkanımız Melih Kırkpınar’a verdiği maddi – manevi emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bundan sonrasında da kimseyi ötekileştirmeden, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek çalışacak, önümüzdeki seçimlerde partimizi Erzurum’da birinci parti yapmak için gayret gösterecek, iktidar olduğumuzda da devlet yatırımlarından yeterince yararlanamayan Erzurum’a istenilen, arzu edilen hizmeti getireceğiz. Erzurum’a da güneşin doğmasına az kaldı.”

YÖNETİMDE KİMLER VAR

Naci Cinisli’nin de yaptığı konuşmanın ardından seçime gidildi. Tek listeyle girilen seçimde, delegelerin tamamının oyunu alan Fatih Güneyin İYİ Parti’nin dördüncü İl Başkanı oldu.

Başkanı önceden belli olan seçimde merakla beklenen yönetim listesinde şu isimlere yer verildi: erzhaber

Mustafa Çelik

Hakkı Girmenç

Eser Çelikçi

Ramazan Tavus

Alparslan Evliyaoğlu

Cengizhan Eken

Selami Kafkas

Mustafa Sönmez

Kadir Çalışkan

Serhat Şenol

Yasin Gökan

Didem Şen

Mehmet Eken Kuşoğlu

Süha Mühürdaroğlu

Cahit Harmandar

Metin Karagöl

Yusuf Çayırcı

Feride Eda Çalıkuşu

Emre Artuç

Müntaz Yıldırım

Haydar Akdağ

Osman Temur

Zekai Yürüsoy

İlayda Hazal Demirpolat

Yakup Yanger

Rezzak Akan

Ayşegül Eğilmez

Tuba Aladağ

Fetullah Yapan

Ayfer Bingöl

Nurgül Yeşildağ

Ebru Ceyran

İsmail Çobanoğlu

Belkız Korkmaz

Hatem Engin

Neslihan Aydın

Ersin Ağırçelik

Eta Emrullah Bayram

Cemir Tarlan

DİSİPLİN KURULU

Canip Çiltaş

Muhammet Hidayet   Bozkuş

Hakan Sinici

Abdulbaki Temel

Mehmethan Efe

Furkan Demir

Müge Özkan

Ergül Öztürk

Sinan Başkaya

KURULTAY DELEGELERİ

Fatih Güneyin

Canip Çiltaş

Rezzak Akan

Osman Temur

Feride Eda Çalıkuşu

Ömür Dadaş

Ahmet Han Efe

Belkıs Korkmaz

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.