Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C
Çar 17°C

ERSANDER KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİNE BÜYÜK İLGİ

ERSANDER KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİNE BÜYÜK İLGİ
22 Temmuz 2023 08:42 | Son Güncellenme: 22 Temmuz 2023 14:13

BU yıl ikincisi Çifte Minareli Medrese’de gerçekleştirilen ERSANDER 23 Temmuz Kültür ve Sanat Şöleni büyük ilgi gördü, görmeye de devam ediyor.

Sadece Erzurum’un değil tüm Türk Dünyası’nın göz bebeği baş yapıtlarından olan Çifte Minareli Medrese’de gerçekleşen; filografiden ahşap yakmaya, yağlı-sulu boya resimlerden naht sanatına ve fotoğrafa varıncaya kadar değişik sanat kollarında 16 sanatçıya ait 100’e yakın eser, Erzurum’un kültür ve sanatta hatırı sayılır bir yüksek seviyede olduğu gerçeğini hemen herkese gösterdi.

HAYRAN KALDILAR

Geçtiğimiz 19 Temmuz 2023 çarşamba günü şenliğin kapılarını ziyaretçilere açan ERSANDER’li sanatçıları o günden bugüne yüzlerce insan yalnız bırakmadı. Sabri Topdağı, Doğan Hattatoğlu, Canip Cihangir, Selma Uygur, Hakan Demir, Neslihan Arzu Keteci, Fesih Özyurt, Gülseren Özgör Dinçer, Adem Çetin, Aysun Gemalmaz, Ümit Gergit, M. Ali Akbulut, Oğuzhan Türk, Ömer Odacı, Öztürk Akkök ve Tennur Gülsüm Barın‘a ait hayranlık uyandıran eserlerin sergilendiği, zaman zaman müthiş ziyaretçi yoğunluğuna sahne olan, üç gün içinde en az 7 bin kişinin gezip, görüp etkilendiği sergiyi ziyarete gelenlerin sayısının son gün akşamına kadar 10 bini aşması bekleniyor.

HAYRAN KALDILAR

Her biri paha biçilmez değerde olan Erzurum’un taş eserleri arasında baş yapıt olarak görülen Çifte Minareli Medrese’yi çalışmaları ile renklendiren sanatçıları takdir eden vatandaşlar, “Erzurum’da böylesine farklı alanlarda çok değişik, göze hoş gelen sanatsal çalışmaların yapıldığını görmek hepimizi gururlandırdı. Emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyoruz” dediler.

TRAFİK YOĞUNLAŞTI

Cumhuriyete uzanan yolun temel taşlarının döşendiği tarihi Erzurum Kongresi’nin 104’üncü yılı kutlamalarının yapılacağı haftaya denk getirilerek gerçekleşen ERSANDER Şöleni, TRT’nin yanı sıra yazılı ve görsel yayın organlarının yaptığı haberlerle tüm dünyaya duyuruldu.

Sergide yer alan eserleri büyük beğeni toplayan ERSANDER Yönetim Kurulu Üyesi  Canip Cihangir, Yapılan haber ve yayınlarla birlikte şenliğin ziyaretçi trafiğinin gözle görülür şekilde arttığını söyledi.

TRT’YE VE KARACA’YA TEŞEKKÜR

Erzurum Basını’nın duayen isimlerinden, ERSANDER Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Sabuncuoğlu, gösterdikleri ilgiden dolayı gazeteci meslektaşlarına, ev sahibi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ve şenliğin tanıtım çalışmalarını üstlenen Rana Ajans’a, dolayısıyla Muhammet Karaca’ya teşekkür etti.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Kültür ve Medeniyet Şehri olarak anılmasına rağmen, sanat etkinliği açısından son derece kısır bir dönemde gerçekleşen etkinliğin, özellikle Erzurum’u gezmeye, görmeye ilk defa gelen yerli turistleri şaşırttığına yakından tanıklık ettiklerini belirten; sergiyi, Ankara’da TIP eğitimi gören torunu Azra’ya da gezdiren Kadir Sabuncuoğlu, “ERSANDER olarak Erzurum’un gülen, tebessüm eden ve ettiren yüzünü gözler önüne sermiş olmanın mutluluğunu yaşadık. Bu tür faaliyetlerimizi, böylesi büyük ilgi görüyor olmanın moral ve motivasyonu ile artan bir oranda sürdürmeyi planlıyoruz. Bizi izlemeye devam edin” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.